انجمن بانیان بهبودی

نسخه‌ی کامل: خورش
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
خورش قليه ميگو
مواد اولیه :

ميگو 500 گرم
سبزي ( شنبليله، تره، جعفري و گشنيز) يك كيلوگرم
پيازداغ يك پيمانه
تمرهندي يك ليوان
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه:

قليه ماهي از غذاهاي بسيار پرطرفدار جنوبي است. به همين دليل تصميم گرفتم خورش قليه را به شما آموزش دهم. البته اين بار به جاي ماهي در اين خورش خوشمزه از ميگو استفاده مي‌كنم. شما هم حتما اين غذا را درست كنيد و از طعم دلچسب آن لذت ببريد. ابتدا سبزي‌هاي خردشده را سرخ كرده و با سه ليوان آب مي‌پزيم. سپس ميگوي پاك و شسته شده را با پياز داغ كمي تفت مي‌دهيم. نمك، فلفل و زردچوبه را به ميگو اضافه كرده و بعد در سبزي در حال پخت مي‌ريزيم. در آخر تمرهندي آب كرده و بدون هسته را درون خورش ريخته و حرارت را كم مي‌كنيم تا جا بيفتد. مي‌توانيد اين خورش خوشمزه و مقوي را با برنج سرو كنيد.
خورش قیمه مشهدی

مواد لازم:
گوشت خورشتی:400 تا 500 گرم
لپه:یک لیوان یعنی تقریبا 225 تا 250 گرم
روغن مایع سرخ کردنی :نصف پیمانه
پیاز خلال شده :250 تا 300 گرم
لیمو عمانی :5 عدد
زرد چوبه :یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه سایید شده:یک قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی : دو ونیم قاشق غذا خوری
محلول زعفران :نصف پیمانه
پودرجوز هندی:یک قاشق چایخوری
زنجفیل:نصف قاشق چایخوری
هل سبز ساییده شده:نصف قاشق چایخوری
دارچین :یک قاشق چایخوری
گلاب :یک چهارم پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا پیاز ها را با روغن سرخ می کنیم وقتی پیاز ها تقریبا طلایی شد ، گوشت های خرد شده را نیز به آن اضافه کرده وسرخ می کنیم سپس تمام ادویه جات را غیر از هل ومحلول زعفران وگلاب ،اضافه کرده وبا مواد سرخ می کنیم سپس رب را نیز به مواد اضافه کرده وسرخ می کنیم لپه هایی که از قبل پخته ایم را به مواد اضافه کرده سپس روی مواد به اندازه ای که آب روی مواد را بگیرد ،آب می ریزیم وروی شعله پخش کن می گذاریم تا دو سه ساعتی قیمه با حرارت خیلی ملایم بپزد وبه اصطلاح جا بیفتد و بالاخره مغز لیموعمانی ( پودر لیمو)را به خورشت اضافه می کنیم .قبل از سروکردن قیمه درصورت تمایل گلاب و مقداری نمک را نیز به مواد اضافه می کنیم .روی قیمه را با خلال سیب زمینی تزیین می کنیم.
مواد اولیه
تن ماهي يك قوطي

گشنيز 400 گرم

شنبليله 100 گرم

فلفل قرمز تند يك قاشق غذاخوري

فلفل سياه يك قاشق مرباخوري

تمبرهندي يك بسته كوچك

نمك و زردچوبه به ميزان لازم

روغن به ميزان لازم

سير يك بوته كوچك



طرز تهیه

سبزي‌ها را خوب شسته، خرد كرده و بعد در روغن سرخ مي‌كنيم. سير را له كرده و با سبزي‌ها تفت مي‌دهيم. نمك، فلفل سياه و قرمز و زردچوبه را اضافه كرده و بعد آب را مي‌افزاييم و مي‌گذاريم خوب بپزد.

تمبرهندي را با دو پيمانه آب خيس مي‌كنيم و كمي با دست چنگ زده تا شيره آن خوب خارج شود. پس از يك ساعت آن را از صافي رد كرده و به مايه سبزي در حال جوش اضافه مي‌كنيم. وقتي خورش به روغن افتاد، تن ماهي را مي‌‌افزاييم، پس از 10 دقيقه اين غذاي خوشمزه حاضر است.
طرز تهیه آبگوشت کلم قمری

ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده سپس کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس گوشت و نخود را به مواد بیفزایید...

آبگوشت



مواد لازم برای آشپزی آکا

برای آشپزی آکا

کلم قمری یک عدد
نخود یک لیوان
عدس نصف لیوان
سیب‌زمینی ۲ عدد
گوشت آبگوشتی ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
کشک ۱ لیوان
سیر ۲ حبه
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه :
ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده سپس کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس گوشت و نخود را به مواد بیفزایید. روی آن آب ریخته، روی شعله گاز قرار دهید تا کاملاً بپزد. پس از کوبیدن چربی آن با زردچوبه و فلفل آن را به آبگوشت اضافه کرده و البته در این غذا کشک و سیر می‌بایست با هم خوب مخلوط شده و کنار غذا میل می‌شود
خورش بروکلی
مواد لازم:
کلم بروکلی=250 گرم
گوشت چرخ کرده=1 عدد
پیاز متوسط=1 عدد
سیر=2 حبه
رب گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
دارچین=1 قاشق چایخوری
زردچوبه=2/1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز=3/1 قاشق چایخوری
نمک=به میزان لازم
روغن مایع=80 گرم
طرز تهیه:
ابتد کلم بروکلی را تکه تکه خرد می کنیم و 10 دقیقه با آب و نمک می پزیم. سپس در آبکش ریخته و کنار می گذاریم. در قابلمه ای روغن مایع را ریخته و پیاز،سیر و بعد گوشت چرخ کرده را در آن تفت می دهیم.
نمک،فلفل،زردچوبه،دارچین و رب گوجه فرنگی را نیز داخل آن تفت می دهیم و یک لیوان آب و کلم بروکلی های پخته شده را به مواد اضافه می کنیم. سپس می گذاریم با شعله ملایم به مدت 25 دقیقه بپزد.
نکته: در صورتی که بخواهیم از گوشت خورشی استفاده کنیم،حتما باید در انتهای پخت، وقتی گوشت پخته شد،کلم بروکلی را به خورش اضافه کرد.
طرز تهیه خورش قیمه یزدی
مواد اولیه:
پیاز دو عدد
گوشت گوسفندی 300 گرم
نخود یک پیمانه
زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
رب گوجه‌فرنگی دو قاشق سوپ‌خوری
لیمو امانی دو عدد
نمک، دارچین و پودر هل به میزان لازم
آب و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
* نخود را از شب قبل خیس کرده، سپس پوست آن را جدا می‌کنیم.
* پیازها را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شوند.
* گوشت خرد شده را به آن افزوده و هم می‌زنیم تا کمی تغییر رنگ دهد.
* رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.
* به میزان لازم آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا گوشت نیم‌پز شود.
* سپس نخود، لیمو امانی و زردچوبه را افزوده و می‌گذاریم خورش جا بیفتد و نخود و گوشت بپزند.
* در این مرحله پودر هل، نمک و دارچین را به خورش اضافه کرده و پس از چند جوش خورش آماده است.
شوید قورمه با گوجه سبز
گوشت گوسفند يا گوساله 200 گرم

شويد 500 گرم

گوجه‌سبز 300 گرم

پياز متوسط يك عدد

بادنجان متوسط دو عدد

نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

روغن به ميزان لازم

طرز تهیه

اگر به دنبال طعم جديد در غذاهاي‌تان هستيد، پيشنهاد مي‌كنيم تلفيق طعم شويد و گوجه‌سبز را حتما امتحان كنيد.

پياز و گوشت خرد شده را تفت داده، سه ليوان آب به آن اضافه نموده و مي‌گذاريم تا خوب بپزند. شويد را ساطوري نموده و با كمي روغن تفت مي‌دهيم. گوجه‌سبزها را به همراه شويد به گوشت اضافه نموده و مي‌گذاريم تا جا بيفتد. در اين مرحله نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و مي‌گذاريم آب آن تا حد جا افتادن تبخير شود.

بادنجان‌ها را ورقه‌ورقه نموده و سرخ مي‌كنيم و در 10 دقيقه آخر پخت به خورش اضافه مي‌كنيم تا چند جوش بخورد.

نكته

نمك را در اواخر پخت به خورش اضافه نموده تا گوشت سفت نشود.

در صورتي كه هسته گوجه‌سبز را در غذا دوست نداريد، مي‌توانيد گوجه‌سبزها را به دو نيم كرده و هسته آن را خارج كنيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد نصف پيمانه لوبيا قرمز نيز به غذا بيفزاييد.
خورش بامیه با مرغ و آلو
مرغ يك عدد
باميه 200 گرم
آلوي خورشي 100 گرم
پياز بزرگ دو عدد
رب گوجه‌فرنگي دو قاشق غذاخوري
روغن براي سرخ كردن به ميزان لازم
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهیه
پيازها را سرخ کرده و همراه مرغ خرد شده تفت مي‌دهيم تا طلايي شود. رب گوجه‌فرنگي، نمک و فلفل را افزوده و به تفت دادن ادامه مي‌‌دهيم.
آلوها را هم اضافه مي‌كنيم و مقداري آب ريخته تا مرغ‌ بپزد. باميه‌ها را پس از شستن و خشك كردن، كمي تفت مي‌دهيم و به دلیل این‌که بامیه هنگام پخت سریع حالت خود را از دست داده و له می‌شود آن را 15 دقيقه قبل از اين‌كه خورش را سرو نماييم به مرغ‌ اضافه مي‌كنيم تا بپزد (زمان پخت باميه كوتاه مي‌باشد) و زماني كه خورش جا افتاد، همراه برنج سرو مي‌نماييم.
لپه را حتما از شب قبل خیس كرده و آبش را 3بار عوض كنید و اگر فراموش كردید آن را 2بار جوشانده و آبش را خالی كنید و بعد بپزید

مواد اولیه :
برای 7 نفر
گوشت            750گرم (گوسفندی و با استخوان)
زرشك                                                250گرم
لپه                                               نصف پیمانه
پیاز                                                      2عدد
روغن                                          به میزان لازم
نمك                                            به میزان لازم
فلفل                                           به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز ها را شسته و ریز میكنیم و به همراه مقداری روغن سرخ میكنیم و بعد گوشت گوسفند
را به صورت خورشتی خرد کرده و همراه پیاز و ادویه، نمک، فلفل و روغن تفت میدهیم تا رنگ گوشت برگردد و عطر ادویه نیز به مشام برسد. لپه را شسته و كمی در ظرف جداگانه تفت میدهیم و به گوشت اضافه میكنیم. زرشک شسته شده آن را هم به گوشت می افزاییم و 4 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و حرارت را کم میكنیم و اجازه میدهیم 
خورش بپزد و به روغن بیفتد.
نكات:
1)این خورش غذایی كردی است.
2)بهتر است روی خورش را با خلال پسته و بادام تزیین كنید.
3)لپه را حتما از شب قبل خیس كرده و آبش را 3بار عوض كنید و اگر فراموش كردید آن را 2بار جوشانده و آبش را خالی كنید و بعد بپزید.
4)در صورت تمایل مقداری آبلیمو و زعفران نیز به غذا بیفزایید
خورش بامیه با بادمجان 
مواد لازم:
مرغ تمیز کرده=1عدد
بادنجان قلمی یک اندازه=6عدد
بامیه=500گرم
پیاز سرخ کرده=250گرم
غوره=250گرم
رب گوجه فرنگی=1قاشق غذاخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی
ادویه در صورت تمایل=2/1 قاشق غذاخوری
روغن=150گرم

طرز تهیه:
مرغ را با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده و مقداری رب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل می گذاریم بپزد و آب آن حدود نصف لیوان بشود. بادنجانها را پوست کنده، چوب سر آن را می گیریم و پهلوی آن را چاک داده،می شوئیم و خشک می کنیم. کمی نمک به اطراف آن می مالیم. روغن را در تابه می ریزیم و می گذاریم کمی داغ شود. اطراف بادنجانها را در روغن با حرارت ملایم سرخ می کنیم. برای اینکه روغن اضافی آن گرفته شود، آنها را در آبکش فلزی می چینیم و آبکش را در ظرفی قرار می دهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم می گذاریم. روغن اضافی بادنجانها در ظرف می ماند. مرغ را قطعه کرده، استخوانهای درشت آنرا می گیریم. غوره را شسته،کمی نمک به آن می زنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره می ریزیم. چوب بامیه را قطع می کنیم، بعد آن را شسته،در ظرف مرغ می ریزیم و می گذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد و بادنجانها را روی آن می چینیم. مرغ، بامیه و بادنجان باید با حرارت ملایم چند جوش بزند و خورش جا بیفتد.
باید توجه داشت که ظرف،مسطح و کم عمق باشد و تمام مواد در یک ردیف قرار بگیرد تا سس خورش به تمام مواد برسد.
صفحه‌ها: 1 2