انجمن بانیان بهبودی

نسخه‌ی کامل: چگونه بدون احساس گناه "نه" بگوییم
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
  چگونه بدون احساس گناه "نه"بگوییم؟!
تقریبا برای ما غیر ممکن است که بدون اینکه احساس گناه کنیم نه بگوییم .
فرقی نمی کند که این درخواست ممکن است تا چه اندازه غیر منطقی باشد یا چه کسی از شما کاری را خواسته که از عهده آن برنمی آیید.
شما فقط باید وقتی به خواهش یا درخواست دیگران بله بگویید ، که از عهده آن بر می آیید و می توانید آن را مدیریت کنید ، یا آنکه جزو وظایفتان باشد یا نهایتا بخواهید لطفی در حق کسی انجام دهید.
در غیر این صورت شما باید بتوانید بدون ترس از عواقب امر "نه " بگویید.اگر شما از آن دسته افراد هستید که که بله می گویید چون از نه گفتن می ترسید ، ما به شما مراحلی را پیشنهاد می کنیم تا بر ترس و احساس گناهتان چیره شوید .
1- 
بدانید که شما نمی توانید همه کار ها را انجام دهید.
وقتی که نتوانید به دیگران نه بگویید ، شاید دیگر هیچ وقتی برای اختصاص دادن به خود نیابید . به خودتان اعتراف کنید که این برای شما غیر ممکن است ، وقتی احساس خوبی نسبت به انجام کاری ندارید به آن بله بگویید.
2-به خودتان بگویید که شما خودخواه نیستید.
یکی از دلایل مهمی که اغلب افراد نمی توانند بدون احساس گناه نه بگویند ، این است که حس می کنند این کار آنها نوعی خود خواهیست . این را بدانید که اگر نسبت به خواسته غیر منطقی دیگران نه بگویید این کار اصلا خود خواهی نیست . حتی اگر آن ها شما را خود خواه خطاب کنند.این امر اصلا صحت ندارد .
3
-بدانید شما توانایی راضی نگه داشتن همه را ندارید.
اعتراف کنید که راضی نگه داشتن همه در طول زندگی شما امری غیر ممکن است. شاید احساس کنید با نه گفتن دیگری را نا امید می کنید و احترام او را از دست خواهید داد ، ولی شاید خلاف این موضوع برای شما ثابت شود . گاهی وقتی کسی می بیند که شما به تمام خواسته هایش بله می گویید ، شروع به بهره کشی و سو استفاده از شما می کند و شما با ادامه بله گفتن این شرایط را برای او فراهم می کنید.
4-به کارهایی فکر کنید که با یک نه گفتن ساده برای شما امکان بله گفتن به آن ها فراهم می شود.
لازم نیست که شما فقط به جنبه منفی نه گفتن فکر کنید . به کارهای متنوعی فکر کنید که با آزادتر شدن وقتتان می توانید انجام دهید . وقتی به این فکر کنید که با نه گفتن همه چیز روبه راه تر می شود ، احساس گناه کمتری خواهید داشت.به این فکر کنید که می توانید وقت بیشتری به خودتان و کسانی که برایتان عزیزند اختصاص دهید.
5-متوجه علت احساس گناه و ناراحتی خود وقتی نه می گویید بشوید.
آیا این حس ناراحتی به این علت است که می ترسید او دیگر با شما صحبت نکند؟یا از این نگرانید که او فکر کند که برای شما بی اهمیت است؟ اصلا نگران نباشید مطمین باشید . دوستی یا هر نوع رابطه ای که با یک نه گفتن ساده دچار مشکل شود از ابتدا مشکل دار بوده است. چه بهتر که چنین شرایطی سستی پایه های این رابطه را برایتان آشکار کند.