انجمن بانیان بهبودی
رسانه‌های اجتماعی و اصول راهنمای ما - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: انجمن معتادان گمنام NA (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: پیامهای بهبودی_NA (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=89)
+--- موضوع: رسانه‌های اجتماعی و اصول راهنمای ما (/showthread.php?tid=1808)



رسانه‌های اجتماعی و اصول راهنمای ما - meshki - 2013-11-10

فراگیر شدن رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر، بر چگونگی تعامل اعضای انجمن ما تأثیرات چشمگیر و گسترده‌ای گذاشته است. اعضای NA پرسش‌های زیادی در مورد چگونگی رعایت اصول انجمن در این شبکه‌های اجتماعی مطرح کرده‌اند، و این موضوع بحث‌های مفصلی را در کنفرانس خدمات جهانی 2010 برانگیخت. این جزوۀ خدماتی، تلفیقی است از نکات برآمده از آن بحث‌ها، به همراه کارآمدترین روش‌ها و داده‌های اعضا در مورد شبکه‌های اجتماعی. هدف ما تأیید یا تشویق استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا هیچ‌یک از شبکه‌های اجتماعی نیست، بلکه صرفاً پاسخی است به این واقعیت که بسیاری از اعضا از چنین امکاناتی استفاده می‌کنند؛ و همچنین پاسخی است به درخواست‌های فراوان برای راهنمایی و روشنگری در مورد چگونگی استفادۀ مسئولانه از رسانه‌های اجتماعی در پرتو سنت گمنامی.
هر چند سنت یازدهم مشخصاً به حضور ما «در سطح مطبوعات، رادیو، و فیلم» می‌پردازد، ولی اصول این سنت را می‌توان در مورد خیلی از سطوح دیگرِ ارتباط با جامعه نیز به کار بست. برای فلان همکار یا عضو خانواده که چیزی در مورد NA نمی‌داند، رفتار ما در تالارهای گفت‌وگوی اینترنتی شاید تنها موردِ برخورد با NA باشد. فعالیت‌های فردی هر یک از ما در وب‌گاه ‌های شبکه‌های اجتماعی، مخصوصاً تعامل ما با سایر اعضا در این وب‌گاه‌های اینترنتی، ممکن است گویای خیلی چیزها در مورد ما در مقام یک انجمن باشد. مقصود از این جزوۀ خدماتی، ارائۀ توضیحاتی در مورد به‌کاربستن اصول راهنمای ما و همچنین کمک به اعضا برای تصمیم‌گیری آگاهانه به هنگام استفاده از رسانه‌های اجتماعی و وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی است. این جزوه قرار نیست تمام شکل‌های ارتباطات الکترونیک، شامل ای‌میل، جلسات یا صفحه‌های گفت‌وگوی آن‌لاین، و وب‌گاه‌ها و وب‌نوشت ‌های شخصی را در بر گیرد. برای اطلاعات بیش‌تر، می‌توانید به مطلب مربوط به سنت یازدهم در کتاب پایه و چگونگی عملکرد، یا فصل دهم کتاب راهنمای روابط عمومی با عنوان «فن‌آوری اینترنت» رجوع کنید یا با خدمات جهانی NA تماس بگیرید. با توجه به سرعت تغییرات در فن‌آوری اطلاعات، اصطلاحات به کار رفته در این جزوه ممکن است تاریخ‌گذشته یا محدود به یک شبکۀ اجتماعی خاص به نظر برسد. با این همه، امید ما تنها تبیین بعضی از رویّه‌های رایج و کارآمدی است که بتوان از آن‌ها در مقام نمونه‌های عینی از به‌کارگیری اصول ما استفاده کرد.

«...در سطح مطبوعات، رادیو و فیلم‌...»
سنت یازدهم ما می‌گوید: «خط مشی روابط عمومی ما بنا بر اصل جاذبه است تا تبلیغ؛ ما باید همیشه گمنامی شخصی خود را در سطح مطبوعات، رادیو و فیلم حفظ کنیم.» یکی از نخستین پرسش‌ها در مورد شبکه‌های اجتماعی این است که آیا سنت یازدهم این نوع رسانه‌ها را هم در بر می‌گیرد یا نه. بد نیست اشاره کنیم که سنت یازدهم پیش از فراگیر شدن استفاده از تلویزیون نوشته شده است، با این همه واژه‌های این سنت آن قدر انعطاف‌پذیر هست که بتوان آن را به رسانۀ تلویزیون نیز تعمیم داد. بر همین اساس، به نظر می‌رسد واژه‌های به کار رفته در این سنت آن قدر عمومیت دارند که بتوان آن را در مورد شکل‌های جدید رسانه‌ای هم صادق دانست؛ از جمله اینترنت، و مشخصاً شبکه‌های اجتماعی.
با این همه، از منظر سنت یازدهم ما، مبحث اینترنت و مشخصاً شبکه‌های اجتماعی شاید اندکی پیچیده‌تر باشد. سطح دسترسی به اطلاعات در اینترنت بسیار متفاوت است؛ از وب‌گاه‌های کاملاً باز و قابل‌دسترسی برای عموم گرفته تا وب‌گاه‌های کاملاً اختصاصی که برای ورود به آن‌ها گذرواژه لازم است. در بعضی موارد، اطلاعات ارسالی به اینترنت به اندازۀ یک مثلاً برنامۀ تلویزیونی یا مقاله‌ای در فلان روزنامۀ محلی برای همه قابل دسترسی است؛ و در مواردی هم به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیش‌تر شبیه فرستادن نامه برای گروهی محدود از دوستان یا اعضای خانواده است.
با در نظر گرفتن این نکته، رعایت رهنمودهایی که در سنت یازدهم ما آمده مستلزم دقت تک‌تک ما در میزان آشکار بودن تعامل‌های اینترنتی‌مان برای عموم مردم است. برای بعضی از اعضا به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی به شکلی بسیار آشکار و قابل‌دسترسی اهمیتی ندارد، اما سنت یازدهم به ما گوشزد می‌کند که وقتی موضوع عضویت در NA پیش می‌آید، اعتبار برنامۀ بهبودی ما ممکن است تحت تأثیر اعمال اعضای NA قرار گیرد. شاید ما مشکلی نداشته باشیم که اعضای خانواده، دوستان و همکاران‌مان بفهمند معتاد در حال بهبودی هستیم، اما در تالارهای اینترنتی عمومی باید مراقب معرفی خود در مقام اعضای معتادان گمنام باشیم. در مطلب مربوط به سنت یازدهم در چگونگی عملکرد به ما هشدار داده می‌شود «هنگامی که ما از طریق مطبوعات، رادیو، فیلم و سایر رسانه‌های عمومی در معرض دید عموم قرار می‌گیریم، باید همیشه گمنامی شخصی خود را حفظ کنیم.»
اگر مراقب حفظ گمنامی شخصی‌مان نباشیم، فعالیت‌ها و تعامل‌های ما در وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است به چشم دیگران معرف معتادان گمنام باشد و بر تصویری که اعضای احتمالی آینده از انجمن ما پیدا می‌کنند، تأثیر نامطلوبی بگذارد؛ همچنین کسانی که ممکن است معتادان را به NA راهنمایی کنند. شاید بعضی از ما تصور کنیم این نوع گمنامی فقط در مورد اعضای مشهور یا «اسم‌ورسم‌دار» اهمیت دارد، اما چنین نیست. در سنت یازدهم در چگونگی عملکرد آمده: «ما هر جا برویم، همیشه تا حدودی معرف NA هستیم... ما دل‌مان می‌خواهد تأثیر جذابی بگذاریم نه این که مایۀ سرافکندگی شویم.» ما با آشکار کردن عضویت‌مان در NA، خواسته یا ناخواسته حکم نمایندۀ این انجمن را پیدا خواهیم کرد، و تمام رفتارها یا نظرهای شخصی ما ممکن است به‌اشتباه به کل NA نسبت داده شود.
یکی دیگر از پیامدهای ناخواستۀ فعالیت‌های اینترنتی ما این است که معتادانی که هنوز در مسیر بهبودی نیستند ممکن است به تصور این که پیوستن به NA به معنای گذاشتنِ اطلاعاتِ مربوط به NA در نمایۀ فرد در شبکه‌های اجتماعی و در معرض دید دوستان و خانواده است، نسبت به NA دافعه پیدا کنند. به همین صورت، رفتار ما در وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است در ذهن متخصصان و سایر کسانی که می‌توانند معتادان را به NA بفرستند این تصور را ایجاد کند که NA حفظ حریم خصوصی و رازداری اعضا را جدی نمی‌گیرد. در هر دو صورت، بی‌توجهی به سنت یازدهم ممکن است به خدشه‌دار شدن اعتبار NA بینجامد، که این هم به نوبۀ خود ممکن است بی‌جهت در قابلیت ما برای جلب معتادان جویای بهبودی خلل ایجاد کند.
پرسش‌هایی که در هنگام تعامل‌های اینترنتی‌مان می‌توانیم از خود بپرسیم این‌هاست: «میزان آشکار بودن من در این رسانه چه قدر است؟ آیا در معرض دید همگان هستم، یا در یک تالار گفت‌وگوی اختصاصی؟» پاسخ به چنین پرسش‌هایی با توجه به بعضی عوامل ممکن است متفاوت باشد؛ عواملی مانند نوع وب‌گاهی که از آن استفاده می‌کنیم و تنظیمات حریم خصوصی که ممکن است در آن وب‌گاه خاص مقدور باشد یا نباشد.

حریم خصوصی و گمنامیِ خود ما و دیگران
وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی سطوح گوناگونی از حریم خصوصی و امنیت ارائه می‌دهند که کاربر می‌تواند تا حدی آن‌ها را تنظیم کند. بهتر است آن دست از اعضای NA که برای ارتباط با یکدیگر و/ یا با خانواده و دوستانِ بیرون از NA از این وب‌گاه‌ها استفاده می‌کنند، بر نحوۀ تنظیمات حریم خصوصی موجود در این وب‌گاه‌ها مسلط شوند. بعضی از وب‌گاه‌ها امکان مرتب کردن طرف‌های تماس را در قالب تعدادی گروه یا دسته‌بندی می‌دهند، بنابراین مطالب و سایر چیزهایی که در آن وب‌گاه به اشتراک گذاشته می‌شود تنها برای افراد خاصی قابل مشاهده است. با تنظیم مناسب حریم خصوصی، اعضا می‌توانند مطمئن باشند که مضمون‌های مربوط به NA مثل عکس‌ها، رویدادها، و به‌روزرسانی وضعیت تنها برای سایر اعضای NA قابل مشاهده است. به این ترتیب، می‌توانیم تعامل‌هایمان را با دوستان NA، از تعاملات‌مان با همکاران، خانواده، یا سایر افراد خارج از NA جدا نگه داریم. با این همه، از آن جا که مدیران وب‌گاه‌های مختلف اغلب می‌توانند بی‌هیچ هشداری یا با یک هشدار کوچک تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی وب‌گاه را تغییر بدهند، بسیار از اعضای NA ترجیح می‌دهند از فرستادن مطالب مربوط به NA به این وب‌گاه‌ها پرهیز کنند.
تنظیم وضعیت امنیتی شخصی شروع بسیار خوبی برای حفظ حریم و گمنامی شخصی است، ولی ما باید در مورد چگونگی تعامل با سایر اعضا نیز دقت داشته باشیم. دقت در نوع مطالب، نظرها یا عکس‌هایی که روی برگه ‌های شخصی سایر اعضا به اشتراک می‌گذاریم بسیار مهم است چون ممکن است تنظیمات حریم خصوصی یا امنیتی آن‌ها به شکل دیگری باشد، یا طرف‌های تماسِ غیرعضو بیش‌تری داشته باشند، یا اطلاعات‌شان را به شکل دیگری به اشتراک بگذارند. مثلاً برچسب زدن نام یک عضو به عکسی از فلان رویداد NA ممکن است گمنامی او را نزد اعضای خانواده یا همکاران یا هم‌شاگرد‌هایش از بین ببرد چون اعلام آن برچسب‌خوردگی ممکن است در شبکۀ آن فرد منتشر شود و توجه دیگران را به سمت عکس یا مجموعه عکس‌هایی جلب کند که از وجود آن باخبر نبوده‌اند. علاوه بر این، اگر تنظیمات حریم خصوصی فرد طوری باشد که اطلاعات نمایۀ او را همه بتوانند ببینند، فرستادن عکسی از یک رویداد NA ممکن است گمنامی این فرد را نزد عموم مردم بشکند.
تنظیمات حریم خصوصی خود ما هر طور باشد، احتیاط در اشاره به اعتیاد و بهبودی در مطالب و نظرهای ارسالی به برگه‌های سایر اعضا، از احتمال شکستن ناخواستۀ گمنامی سایر اعضا خواهد کاست. ممکن است ما از تنظیمات حریم خصوصی دوستان صمیمی یا کسانی که در یک وب‌گاه مدام با آن‌ها تعامل داریم باخبر باشیم؛ اما وقتی خبر نداریم، بهتر است فرض را بر این بگذاریم که عکس‌ها و مطالب ارسالی به نمایۀ سایر اعضا برای عموم قابل مشاهده است. فرقی نمی‌کند که خود ما در این مورد که خانواده، دوستان، و همکاران‌‌مان از عضویت ما در NA باخبرند یا نه چه نظری داریم؛ در هر حال سنت یازدهم به ما گوشزد می‌کند که «ما باید همیشه گمنامی شخصی خود را در سطح مطبوعات، رادیو و فیلم حفظ کنیم.» تک‌تک ما مسئول هستیم که گمنامی را در فعالیت‌های اینترنتی‌مان رعایت کنیم؛ چه گمنامی فردی، چه گمنامی اعضایی که با آن‌ها در اینترنت تعامل داریم. بد نیست کمیته‌هایی که مسئول برگزاری رویدادهای NA هستند، اطلاعیه‌ای برای خواندن در آن رویداد تنظیم، و در آن لزوم دقت در حفظ گمنامی در زمینۀ اطلاعات و عکس‌های مربوط به آن رویداد را به اعضا گوشزد کنند. این یک نمونه از چنین اطلاعیه‌هایی است:
عکس‌ها، ویدیوها، و رسانه‌های اجتماعی ـ ما می‌پذیریم که گرفتن عکس و ویدیو در رویدادهای NA و ارسال آن‌ها به شبکه‌های اجتماعی امری است معمول. ما تصور نمی‌کنیم این امر مغایرتی با سنت‌های ما داشته باشد، در صورتی كه این عکس‌ها و ویدیوها صرفاً مایۀ دل‌خوشی خود اعضا باشد و در معرض دید عموم قرار نگیرد. اما در مورد به اشتراک گذاشتن عکس‌ها و ویدیوهایتان از این رویداد NA، لطفاً اصول راهنمای انجمن و گمنامی دیگران را رعایت کنید. برای اطلاعات بیش‌تر در این مورد، لطفاً به جزوۀ خدماتی رسانه‌های اجتماعی و اصول راهنمای ما مراجعه کنید.

استفاده از ابزارهای ارتباطات اینترنتی در خدمات NA
بسیاری از هیئت‌های خدماتی NA در نقاط مختلف جهان، استفاده از امکانات اینترنتی را در تسهیل ارتباطات وسیع‌تر و همکاری بیش‌تر بین اعضا مفید می‌دانند. کارکرد این ابزارها و امکانات اغلب به صورت تالارهای مجازی گفت‌وگوی اختصاصی است که حضور در آن‌ها فقط برای دعوت‌شدگان ممکن است و امکان ارتباطات داخلی سریع و قابل اطمینان را بین خدمت‌گزاران مورد اعتماد و اعضای علاقه‌مند فراهم می‌کند. برای استفاده از هر نوع ابزار اینترنتی در این شکل از ارتباطات نیز، دقت در نحوۀ برقراری و پیکربندی چنین سرویس‌هایی مهم است. خدمت‌گزاران مورد اعتمادی که مسئولیت یافتن و راه‌اندازی چنین ابزارهایی را دارند می‌توانند اقدامات لازم را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که ارتباط‌ها، اسناد، و سایر اطلاعات فقط قابل مشاهده یا دسترسی برای خدمت‌گزاران مورد اعتماد NA و اعضایی باشد که مجوز یا گذرواژۀ لازم را در اختیار دارند. هیئت‌های خدماتی باید دقت کنند تا بین ضرورت حفظ حریم خصوصی و گمنامی، و این امر لازم که تمام اعضای علاقه‌مند باید فرصت حضور در تالارهای گفت‌وگوی مجازی را پیدا کنند، نوعی تعادل به وجود بیاورند. هنگامی هم که گروهی به‌واسطۀ شبکه‌های اجتماعی تشکیل می‌شود، اطمینان یافتن از این که عکس و نام کامل اعضای گروه برای عموم قابل مشاهده نیست اهمیت دارد. توجه و دقت در تنظیم این ابزارها تأثیر بسیار زیادی در پرهیز از اتفاق‌هایی دارد که بر اثر آن، ممکن است گمنامی اعضا شکسته یا سایر اطلاعات خصوصی مربوط به امور خدماتی برای عموم مردم آشکار شود.
در مورد دعوت افراد به رویدادها، ملاحظات دیگری را هم می‌توان در نظر گرفت. شاید به نظر برسد که وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی گزینۀ بسیار خوبی برای انتشار اخبار در مورد رویدادهای مختلف بین اعضای NA هستند، اما همچون سایر موارد استفاده از این وب‌گاه‌ها، در ایجاد برگه‌های رویداد و دعوت اعضا نیز باید احتیاط‌های لازم را به عمل آورد. در بیش‌تر موارد، صرفِ فرستادن دعوت به رویداد برای یک عضو شاید حریم خصوصی یا گمنامی او را به خطر نیندازد. در بعضی موارد اطلاعات مربوط به یک رویداد ممکن است فقط موقعی در نمایه یا فید فعالیت‌ها ی فرد نمایش داده شود که او به دعوت به آن رویداد پاسخ بدهد. اعضا شاید بتوانند تنظیمات اشتراک‌گذاری خود را طوری تعیین کنند که این فرستاده‌ها وارد فید فعالیت‌هایشان نشود.
با این همه، شاید همۀ اعضا از این تنظیمات یا نحوۀ مرتب کردن آن‌ها آگاهی نداشته باشند، بنابراین دقت خدمت‌گزاران مورد اعتماد در هنگام ایجاد یک رویداد باعث خواهد شد احتمال شکسته شدن غیرعمدی گمنامی اعضا نزد دوستان، خانواده و همکاران غیرانجمنی آنان پایین بیاید. استفاده نکردن از نام NA در عنوان یک رویداد، یکی از اقداماتی است که در این زمینه می‌شود انجام داد. مثلاً ایجاد رویدادی با عنوان «پیک‌نیک در پارک» در یک شبکۀ اجتماعی، شاید بهتر از نامیدن آن با عبارت «پیک‌نیک NA در پارک» باشد. در این زمینه پیدا کردن سایر گزینه‌ها در ابزار ایجاد رویداد در آن وب‌گاه که ممکن است به کمک آن بتوان رویداد را به صورت اختصاصی یا دعوتی درآورد، کارساز خواهد بود. علاوه بر این، ایجادکنندگان رویداد شاید بتوانند تنظیمات حریم خصوصی را طوری تعیین کنند که فقط کسانی که به آن رویداد پاسخ می‌دهند بتوانند فهرست پاسخ‌دهندگان یا دعوت‌شدگان را ببینند.

نشان‌های NA و مسائل مربوط به حقوق انحصاری
مسئلۀ دیگری که هر از گاه در مورد وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی پیش می‌آید، موضوع استفاده از نشان‌ها و مطالبی است که حق نشر آن‌ها در انحصار NA است. دستورالعمل استفاده از نشان‌ها و مطالب انحصاری NA در «پیمان‌نامۀ امانت‌سپاری مایملک معنوی انجمن» تشریح شده است. گروه‌های NA و کمیته‌های ثبت‌شدۀ NA برای استفاده از علائم انحصاری NA باید قوانین خاصی را رعایت کنند که آن‌ها را در بولتن شماره 1 مایملک معنوی NA، یعنی کاربرد داخلی مایملک معنوی NA می‌توان دید. اعضا ـ و افراد خارج از NA ـ مجاز به استفاده از علائم تجاری ثبت‌شدۀ NA شامل نشان‌های NA وحتی نام کامل «معتادان گمنام» نیستند (مثلاً درست نیست که یک عضو، در اینترنت گروهی با نام معتادان گمنام درست کند). معمولاً کسانی که از نام معتادان گمنام یا علائم انحصاری NA استفاده می‌کنند نیت بدی ندارند، اما متأسفانه وقتی اعضا برگه، گروه یا نمایه‌ای با استفاده از علائم انحصاری NA درست می‌کنند، این کار اغلب تأثیر نامطلوبی بر NA می‌گذارد؛ همچنین هنگامی که بعضی وب‌گاه‌ها، متن‌های NA را بر خلاف قوانینی که در پیمان‌نامۀ امانت‌سپاری آمده بازنشر می‌کنند. هر گونه سئوالی در این موارد را می‌توان به خدمات جهانی NA ارجاع داد.

رهنمودهایی برای حفظ حریم خصوصی و گمنامی در اینترنت
بر مشخصه‌های امنیتی وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی که از آن‌ها استفاده می‌کنید مسلط شوید و حساب کاربری‌تان را طوری تنظیم کنید که اصول گمنامی در آن رعایت شود. برای مثال، اگر آن وب‌گاه این امکان را به شما می‌دهد که دوستان‌تان را در قالب چند فهرست دسته‌بندی و قابلیت مشاهدۀ مطالب ارسالی را به بعضی از این فهرست‌ها محدود کنید، از این مشخصه بهره بگیرید. به این ترتیب، اگر مثلاً یک فهرست همکاران، یک فهرست NA، و یک فهرست اعضای خانواده داشته باشید، می‌توانید عکس‌ها یا مطالب مربوط به NA را محدود به فهرست NA بکنید.
در مورد نام‌گذاری مجموعه عکس‌ها و برگه‌های رویداد دقت به خرج بدهید و سعی کنید عناوین کلی‌تری برای مجموعه عکس‌ها و شرح‌ها انتخاب کنید تا مشخصاً معلوم نباشد عکس‌ها در رویدادی مربوط به NA گرفته شده‌اند. رعایت این نکته مخصوصاً در مورد مجموعه عکس‌هایی که مشاهدۀ آن‌ها برای افراد بیش‌تری ممکن است اهمیت دارد. مثلاً «آخر هفتۀ گذشته در شهر فلان» قاعدتاً عنوان مناسب‌تری است تا «همایش منطقه‌ای NA در شهر فلان». همین نکته در مورد برگه‌های رویداد هم صدق می‌کند؛ رویدادهایی که اعضا می‌توانند به صورت الکترونیکی به آن پاسخ بدهند و در نتیجه ممکن است برای غیراعضا هم قابل مشاهده باشد. دقت در نام‌گذاری، یا در صورت امکان استفاده از رویدادهای اختصاصی، به اعضا در محفوظ نگه داشتن گمنامی‌شان کمک می‌کند.
در مورد نظر ‌هایی هم که زیر مطالب اعضای NA می‌گذارید دقت به خرج دهید. ممکن است اعضا مطالب نامرتبط با NA را طوری تنظیم کنند که اشارۀ مشخصی به NA نداشته باشد و آن را به صورت گسترده برای دوستان، خانواده، و همکاران‌شان بفرستند. بنابراین درست نیست که زیر چنین مطالبی، نظر‌های مرتبط با اعتیاد یا NA بگذارید.
به هنگام عکس گرفتن، دقت کنید که چه چیزی و چه کسی در پس‌زمینه قرار دارد. آیا در قاب تصویر شما کسی که راضی نیست عکسش در اینترنت منتشر شود قرار ندارد؟ اگر می‌خواهید این عکس را به صورت عمومی‌تر و نه فقط برای اعضای NA منتشر کنید، آیا علائم و اعلان‌های NA که ممکن است نشان بدهد عکس در یک رویداد NA گرفته شده در پس‌زمینه قرار ندارد؟ اگر دارید عکسی می‌گیرید که قصد دارید آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید، از تمام کسانی که در قاب تصویر هستند بپرسید «اشکالی ندارد من این عکس را در [نام آن شبکۀ اجتماعی را بگویید] منتشر کنم؟» همواره به خواست تمام کسانی که ترجیح می‌دهند در عکس یا مطلب ارسالی شما نباشند احترام بگذارید، حتی اگر شخصاً اطمینان دارید که گمنامی آن‌ها به دلیل ترتیبات امنیتی دیگری که اتخاذ کرده‌اید حفظ خواهد شد.
در کل، نام افراد را به عکس‌هایی که ممکن است مرتبط با NA به نظر برسند برچسب نزنید، مخصوصاً موقعی که سطح امنیتی آن مجموعه عکس را تنظیم نکرده‌اید، و نمی‌دانید آن فرد در مورد گمنامی شخصی‌اش در شبکه‌های اجتماعی چه نظری دارد. بعضی وب‌گاه‌ها ممکن است به افراد امکان جدا کردن برچسب نام‌شان از عکس‌ها را بدهند یا آشکار شدن برچسب‌ در آن‌ها مستلزم تأیید فرد برچسب‌خورده باشد، اما بهترین کار ممکن است که اجازه بدهید هر کس نامش را به اختیار خود به عکس برچسب بزند.
بعضی افراد فهرست دوستان خود را فقط به اعضای NA محدود می‌کنند، و از وب‌گاه‌های شبکه‌های اجتماعی فقط و فقط برای تعامل و ارتباط درون NA استفاده می‌کنند. این رویکرد تا موقعی که شما گمنامی دیگران را در تعامل‌های اینترنتی‌تان رعایت کنید، به صورت چشمگیری از مشکلات مربوط به گمنامی خواهد کاست، مخصوصاً اگر تنظیمات حریم خصوصی شما طوری باشد که اجازۀ بازنشر عکس‌هایتان را به دیگران ندهد. به این ترتیب، ما خواهیم توانست در رعایت رهنمودهای سنت یازدهم بکوشیم، سنتی که به ما گوشزد می‌کند «اعتبار پیام NA ممکن است تا حد زیادی تحت تأثیر شخص پیام‌آورنده قرار گیرد. هنگامی که ما از طریق مطبوعات، رادیو، فیلم و سایر رسانه‌های عمومی در معرض دید عموم قرار می‌گیریم، باید همیشه گمنامی شخصی خود را حفظ کنیم.» (چگونگی عملکرد، سنت یازدهم)

نتیجه
استفادۀ گستردۀ انجمن ما از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد این تالارهای مجازی در حکم منبعی است که می‌تواند در تسهیل ارتباطات و تعاملات وسیع‌تر بین اعضای NA مؤثر واقع شود. امکان ارتباط شبکه‌ای با سایر معتادان در حال بهبودی و مشارکت متقابل در بهبودی یکدیگر، وسیله‌ای در اختیار بسیاری از اعضا می‌گذارد تا رابطۀ خود با انجمن NA را اعتلا بخشند. با این همه، بعضی از اعضا ممکن است ترجیح دهند به‌کلی از استفاده از شبکه‌های اجتماعی چشم‌پوشی یا تعامل‌های اینترنتی خود را به کسانی که عضو NA نیستند محدود کنند. در مواقعی که ممکن است تصویر عمومی از NA و گمنامی و حریم خصوصی اعضای ما خدشه‌دار شود، بسیار مهم است که اعضایی که می‌خواهند از این امکانات استفاده کنند، دقت بسیاری در این کار به خرج دهند. ما امیدواریم این جزوه در چنین هدفی مؤثر واقع شود.