انجمن بانیان بهبودی
انواع مربا - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: انجمن آموزش و اطلاعات عمومی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=327)
+--- انجمن: آموزشی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=328)
+---- انجمن: آشپزی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=355)
+---- موضوع: انواع مربا (/showthread.php?tid=2903)



انواع مربا - sadaf - 2013-12-10

مربا به و گردو

به يك كيلوگرم
شكر 800 گرم
گردوي خرد شده 500 گرم
آب يك پيمانه
پودر هل يك قاشق غذاخوري
آبليمو يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه:

به را به صورت نگيني خرد مي‌كنيم. شكر، آب و به را در قابلمه‌اي ريخته و روي شعله گاز مي‌گذاريم تا با حرارت ملايم جوش بيايد زماني كه شكر قوام آمد و به پخته شد، هل و آبليمو را مي‌افزاييم. گردوي خرد شده را كمي تفت داده و به مرباي آماده شده اضافه مي‌كنيم و از روي حرارت بر مي‌داريم. در ظرف مورد نظر سرو و تزيين مي‌كنيم.

نكته:

در قابلمه را تا زمان پخت مربا بر نمي‌داريم.






مربای تمشک

مواد اولیه :

تمشك 500 گرم
شكر يك كيلوگرم
وانيل يك قاشق چايخوري
آب دو پيمانه

طرز تهيه:
تمشك‌هاي چيده شده را در يك ظرف آب سرد مي‌ريزيم تا گرد و غبار آن گرفته شود. سپس آب آن را خالي مي‌كنيم. شكر و آب را درون ظرفي ريخته و روي حرارت مي‌گذاريم. پس از اين‌كه شكر حل شد، تمشك‌ها را مي‌ريزيم تا قوام بيايد و وقتي غليظ شد وانيل را اضافه مي‌‌كنيم تا چند جوش بزند. پس از سرد شدن آن را در ظرف دردار شيشه‌اي ريخته و در جاي خنك نگهداري مي‌كنيم.



RE: انواع مربا - sadaf - 2014-01-07

مـربا زرشـک و کـره‌های طـعم‌دار

مـواد لازم مربای زرشک

زرشک: یک و نیم پیمانه

شکر: دو پیمانه

آب: یک و نیم پیمانه

طرز تهیه مربای زرشک
شکر را با آب روی حرارت قرار داده تا شکر در آب حل شده و شهد کمی غلظت پیدا کند، پس از غلیظ شدن شهد، زرشک شسته و خشک شده را داخل شهد ریخته و به مدت 20 دقیقه می‌گذاریم تا با شهد جوش بخورد. به دلیل ترش بودن زرشک دیگر نیاز به افزودن جوهرلیمو یا آبلیمو در این مربا نیست. در صورتی که بخواهید رنگ مربای زرشک روشن‌تر باشد، می‌توانید پس از جوش خوردن زرشک با شهد، آن را مدت کوتاهی روی حرارت نگه دارید و زود زیر آن را خاموش کنید. پس از سرد شدن مربا را در شیشه ریخته و در آن را می‌بندیم.

مـواد لازم کره‌های طعم‌دار

کره: 100 گرم

جعفری خرده شده: یک قاشق سوپخوری

هویج نگینی خرد شده: یک قاشق سوپخوری

ترب قرمز نگینی خرد شده: یک قاشق سوپخوری

فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری

پوست لیموترش رنده شده: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه کره‌های طعم‌دار

کره را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و در دمای محیط قرار داده تا نرم شود، سپس هر کدام را جداگانه با مقدار کمی پوست لیموترش و فلفل مخلوط کرده و در یکی از آنها جعفری، در دیگری هویج و در سومین قسمت، ترب قرمز را اضافه می‌کنیم؛ هر کدام را جداگانه شکل گرد داده و در دمای یخچال قرار می‌دهیم تا کره خود را بگیرد، سپس در کنار میز صبحانه یا در کنار غذاهای مختلف کره‌های طعم‌‌دار را برای سرو قرار می‌دهیم.