انجمن بانیان بهبودی
انواع خوراک - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: انجمن آموزش و اطلاعات عمومی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=327)
+--- انجمن: آموزشی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=328)
+---- انجمن: آشپزی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=355)
+---- موضوع: انواع خوراک (/showthread.php?tid=5407)



انواع خوراک - sadaf - 2014-03-10

کشک بادنجان

معمولاً کشک بادنجان به صورت سرخ و کوبیده شده تهیه می‌شود؛ اما ما در این شماره از ماهنامه، طرز تهیه کشک بادنجان را با بادنجان کبابی شده به شما عزیزان آموزش می‌دهیم که این غذا به دلیل نداشتن روغن، غذایی کاملاً رژیمی می‌باشد. به شما پیشنهاد می‌کنیم تا این کشک بادنجان کبابی را تهیه کرده و مزه متفاوت آن را تجربه کنید.

زمان آماده سازی: ۳۵ دقیقه | زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):

بادنجان (قلمی و متوسط) — ۱۰ تا ۱۲ عدد (۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ گرم)

زرد‌چوبه — یک دوم قاشق چای‌خوری (۱/۵ گرم)

نمک — به مقدار لازم

کشک — ۲۵۰ گرم

نعناع‌داغ — ۳تا ۴ قاشق سوپ‌خوری

پیاز‌داغ — ۱ پیمانه

مغز گردو (چرخ شده) — ۲۰۰ گرم

سیرِ‌داغ — ۱ قاشق سوپ‌خوری

روش تهیه:

بادنجان‌ها راشسته و خشک کنید، با چاقویی تیز، اطراف کلاهک بادنجان‌ها را ببُرید، سپس آن را روی شعله‌گاز یا کباب‌پز کباب کنید، بادنجان‌های کبابی را در ظرف آب سردی قرار دهید، سپس از آب در آورده و پوست سوخته بادنجان ها را جدا کنید، و در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن‌ها برود. کلاهک بادنجان‌ها را جداکرده و آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید؛
در قابلمه‌ای منلسب،یک پیمانه آب، زرد‌چوبه و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده، بادنجان‌ها را در آن بریزید و حرارت را زیاد کنید. زمانی‌که جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و پخت را تا زمانی‌که بادنجان‌ها کاملاً پخته و بدون آب شده باشند ادامه دهید؛
با گوشت‌کوبی بادنجان‌ها را له کنید، سپس مقداری کشک، نعناع‌داغ، سیر داغ، پیاز‌داغ و گردو به آن اضافه کرده و با گوشت‌کوب کمی دیگر بزنید تا مخلوط کاملاً له شود؛
سپس کشک بادنجان را در ظرف مورد نظر بریزید روی آن را با کشک، نعناع‌داغ، پیاز‌داغ، مغز گردو و سیر‌داغ تزیین کرده و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.
نکته:

توجه داشته باشید که پیش از استفاده از کشک، حتماً آن را بجوشانید.
دقت کنیدکه بادنجان تخم‌های زیادی نداشته باشد و تلخ نباشد، برای تهیه این نوع کشک بادنجان از بادنجان‌های سنگین، براق و تیره با اندازه‌ای متوسط استفاده کنید.
پیشنهاد:

از مخلوط بادنجان کبابی به همراه بادنجان سرخ شده نیز می‌توانید کشک بادنجان تهیه کنید.

فکر بکر:

برای کبابی کردن بادنجان‌ها، علاوه بر استفاده از یک شعله پخش کن روی گاز، می‌توانید از شعله ملایم گاز نیز استفاده کنید که بدین ترتیب بادنجان‌ها کاملاً تنوری و پخته شوند.

خرابکاری:

نعناع داغ را باید با سرعت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهید؛ چرا که اگر نعناع داغ، زیاد بماند، می‌سوزد و غذا را نیز تلخ می‌کند، هچنین سیر را هم زیاد تفت ندهید، زیرا به سرعت می‌سوزد.



RE: انواع خوراک - sadaf - 2014-03-11

کراکت بادنجان
بادمجان متوسط خرد شده
2 عدد

پنیر چدار خرد شده
1 پیمانه

خرده نان
1 پیمانه

تخم مرغ
2 عدد

جعفری خشک
2 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده
2 قاشق غذاخوری

سیر خرد شده
1 حبه

روغن نباتی
1 پیمانه

نمک
1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه
1/2 قاشق چایخوری

برای تهیه كراكت بادمجان، ابتدا بادمجان را در یک ظرف مخصوص مایکروویو به مدت 3 دقيقه در مایکروویو قرار دهيد تا كاملا نرم شود، اگر نرم نشد، 2 دقيقه ديگر نيز حرارت دهيد تا كاملا نرم شود و سپس آن را در مخلوط كن بريزيد و خوب له كنيد.

پنیر، خرده نان، تخم مرغ، جعفری، پیاز، سیر و نمک را با بادمجان له شده مخلوط نماييد و خوب به هم بزنید.

در یک تابه روغن بريزيد و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، مخلوط بادمجان را با قاشق برداشته و درون روغن به صورت دايره اي يا هر شكلي كه تمايل داريد بريزيد تا سرخ شود.

زمانيكه يكطرف آن سرخ شد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود و به رنگ طلایی قهوه ای درآيد (حدود 5 دقیقه در هر طرف).

هر یک از کراکت ها را از داخل روغن بردارید و در ظرف مناسبی بچینید.



RE: انواع خوراک - sadaf - 2014-05-04

مواد لازم برای درست کردن خوراک سبزیجات:
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
فلفل رنگی ۴ عدد
قارچ خرد شده ۲۰۰ گرم
ذرت بخارپز ۴۰۰ گرم
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
زعفران حل شده ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
نمک و روغن به مقدار لازم
خامه رقیق شده ۲۰۰ گرم

دستور تهیه خوراک سبزیجات:
۱۰۰ گرم از خامه داخل غذا استفاده می شود و ۱۰۰ گرم برای تزئین نگه داشته می شود.
پیاز را داخل ظرفی که روغن داخل آن گرم شده می ریزیم و تفت می دهیم تا حدی که سبک شود.
سینه مرغ را نگینی متوسط خرد کرده ایم و به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا سبک شود.

حرارت این غذا باید زیاد باشد تا سبزیجات آب نیندازد.
این غذا بیشتر با نان و برای شب آماده می شود.
سبزیجات را باید به ترتیب زمان پخت اضافه کنیم.
فلفل دلمه ای های خرد شده را اضافه میکنیم.
اگر مرغ بوی ضخم داشته باشد اسانس یک ورقه لیموی تازه را روی مرغ بریزیم بوی ضخم آن را می گیرد.
نمک و آبلیمو و فلفل و زعفران اضافه میکنیم تا مرغ مزه دار شود.
غذا را تفت می دهیم وقتی فلفل ها مقداری سبک شدند قارچ را اضافه می کنیم.
در ظرف را می گذاریم تا مواد بخارپز شود بعد ذرت را اضافه کرده و میگذاریم کمی دیگر مواد بپزند در آخر خامه را اضافه می کنیم.
چون ذرت بخارپز شده نیاز به پخت زیاد ندارد برای همین در اواخر کار آن را اضافه کردیم.
حدود ۴۵ دقیقه یا کمتر در کل برای پختن این غذا لازم است.
وقتی غذا آماده شد میگذاریم سرد شود بعد با ۱۰۰ گرم خامه روی آن را تزئین می کنیم.



RE: انواع خوراک - MOZHGAN - 2014-08-22

رول بادمجان 
مواد اولیه :

جعفري خرد‌شده يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل و پنير موزارلا به ميزان لازم
سير رنده‌شده دو حبه
بادنجان سه عدد
مواد لازم براي سس:
روغن زيتون سه قاشق سوپخوري
رب گوجه‌فرنگي يك قاشق غذاخوري
سير رنده‌شده دو حبه
نمك، فلفل، آويشن و گوجه‌فرنگي به ميزان لازم


طرز تهيه: 

اين غذا نوعي غذاي گياهي محسوب مي‌شود و براي افراد گياه‌خوار بسيار مناسب است. در ضمن اين يک نوع جديد غذا با بادنجان است كه در آن پوره سيب‌زميني نيز به كار رفته‌ است نوش‌جان...

سيب زميني‌هاي پوره‌شده را با نمك، فلفل، سير رنده‌شده و جعفري خرد‌شده مخلوط مي‌كنيم. بادنجان‌ها را به صورت طولي برش داده و گريل مي‌كنيم. سپس از مواد سيب‌زميني درون آن قرار داده رول كرده بادنجان‌ها را با خلال دندان ثابت کرده و در ظرف مي‌چينيم آنگاه از سس روي آن ريخته و پنير روي آن مي‌ريزيم و براي تزيين از يک گوجه‌فرنگي مينياتوري و يک برگ ريحان استفاده مي‌کنيم و در فر از قبل گرم‌شده با حرارت 200 درجه سانتي‌گراد به مدت 20 دقيقه قرار مي‌دهيم.
[تصویر:  small_634519683908906250.jpg]



طرز تهيه سس: 

روغن را داغ كرده، گوجه‌فرنگي خردشده را درون آن مي‌ريزيم كمي تفت داده سپس سير را مي‌ريزيم رب گوجه‌فرنگي، نمك، فلفل و در آخر آويشن به آن اضافه مي‌كنيم.



RE: انواع خوراک - MOZHGAN - 2014-08-22

خوراک زبان با سس مخصوص- 
مواد لازم :
* زبان گوساله : یک عدد
* ترخون تازه یا خشک : کمی
* نمک و ادویه و فلفل
* گوجه فرنگی
* سیر : چند حبه و پیاز یک عدد
* روغن
* سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه
* قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود … اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند )

مواد برای تهیه سس خوراک :
* آب زبان پخته شده
* سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
* خامه
طرز تهیه :
قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید .
بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر .
پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود.
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد )

حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید .
سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد .
سس سفید

مواد لازم :
* کره : ۵۰ گرم
* شیر : ۱ پیمانه
* آرد : ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود.
حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید .
فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید،
حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید.

می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند تا ریز و نازک و درون سس
بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند.
تصویر: images/smilies/tongue.gif


RE: انواع خوراک - solimandegar - 2022-06-25

(2014-03-10، 08:25 )sadaf' نوشته است: کشک بادنجان

معمولاً کشک بادنجان به صورت سرخ و کوبیده شده تهیه می‌شود؛ اما ما در این شماره از ماهنامه، طرز تهیه کشک بادنجان را با بادنجان کبابی شده به شما عزیزان آموزش می‌دهیم که این غذا به دلیل نداشتن روغن، غذایی کاملاً رژیمی می‌باشد. به شما پیشنهاد می‌کنیم تا این کشک بادنجان کبابی را تهیه کرده و مزه متفاوت آن را تجربه کنید.

زمان آماده سازی: ۳۵ دقیقه | زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):

بادنجان (قلمی و متوسط) — ۱۰ تا ۱۲ عدد (۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ گرم)

زرد‌چوبه — یک دوم قاشق چای‌خوری (۱/۵ گرم)

نمک — به مقدار لازم

کشک — ۲۵۰ گرم

نعناع‌داغ — ۳تا ۴ قاشق سوپ‌خوری

پیاز‌داغ — ۱ پیمانه

مغز گردو (چرخ شده) — ۲۰۰ گرم

سیرِ‌داغ — ۱ قاشق سوپ‌خوری

روش تهیه:

بادنجان‌ها راشسته و خشک کنید، با چاقویی تیز، اطراف کلاهک بادنجان‌ها را ببُرید، سپس آن را روی شعله‌گاز یا کباب‌پز کباب کنید، بادنجان‌های کبابی را در ظرف آب سردی قرار دهید، سپس از آب در آورده و پوست سوخته بادنجان ها را جدا کنید، و در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن‌ها برود. کلاهک بادنجان‌ها را جداکرده و آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید؛
در قابلمه‌ای منلسب،یک پیمانه آب، زرد‌چوبه و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده، بادنجان‌ها را در آن بریزید و حرارت را زیاد کنید. زمانی‌که جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و پخت را تا زمانی‌که بادنجان‌ها کاملاً پخته و بدون آب شده باشند ادامه دهید؛
با گوشت‌کوبی بادنجان‌ها را له کنید، سپس مقداری کشک، نعناع‌داغ، سیر داغ، پیاز‌داغ و گردو به آن اضافه کرده و با گوشت‌کوب کمی دیگر بزنید تا مخلوط کاملاً له شود؛
سپس کشک بادنجان را در ظرف مورد نظر بریزید روی آن را با کشک، نعناع‌داغ، پیاز‌داغ، مغز گردو و سیر‌داغ تزیین کرده و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.
نکته:

توجه داشته باشید که پیش از استفاده از کشک، حتماً آن را بجوشانید.
دقت کنیدکه بادنجان تخم‌های زیادی نداشته باشد و تلخ نباشد، برای تهیه این نوع کشک بادنجان از بادنجان‌های سنگین، براق و تیره با اندازه‌ای متوسط استفاده کنید.
پیشنهاد:

از مخلوط بادنجان کبابی به همراه بادنجان سرخ شده نیز می‌توانید کشک بادنجان تهیه کنید.

فکر بکر:

برای کبابی کردن بادنجان‌ها، علاوه بر استفاده از یک شعله پخش کن روی گاز، می‌توانید از شعله ملایم گاز نیز استفاده کنید که بدین ترتیب بادنجان‌ها کاملاً تنوری و پخته شوند.

خرابکاری:

نعناع داغ را باید با سرعت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهید؛ چرا که اگر نعناع داغ، زیاد بماند، می‌سوزد و غذا را نیز تلخ می‌کند، هچنین سیر را هم زیاد تفت ندهید، زیرا به سرعت می‌سوزد.


 


هرچی سیرداغ این غذا بیشتر خوشمزه تر. من که همیشه از کنسرو سیر سرخ شده استفاده میکنم که دردسری هم نداره.


RE: انواع خوراک - solimandegar - 2022-06-25

(2014-08-22، 01:08 )MOZHGAN' نوشته است:
خوراک زبان با سس مخصوص- 
مواد لازم :
* زبان گوساله : یک عدد
* ترخون تازه یا خشک : کمی
* نمک و ادویه و فلفل
* گوجه فرنگی
* سیر : چند حبه و پیاز یک عدد
* روغن
* سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه
* قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود … اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند )

مواد برای تهیه سس خوراک :
* آب زبان پخته شده
* سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
* خامه
طرز تهیه :
قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید .
بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر .
پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود.
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد )

حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید .
سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد .
سس سفید

مواد لازم :
* کره : ۵۰ گرم
* شیر : ۱ پیمانه
* آرد : ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود.
حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید .
فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید،
حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید.

می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند تا ریز و نازک و درون سس
بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند.
تصویر: images/smilies/tongue.gif

 

برای این غذا میشه از کنسرو سیر سرخ شده استفاده کد؟