طباخی - نسخهی قابل چاپ +- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir) +-- انجمن: انجمن آموزش و اطلاعات عمومی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=327) +--- انجمن: آموزشی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=328) +---- انجمن: آشپزی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=355) +---- موضوع: طباخی (/showthread.php?tid=6083) |
طباخی - MOZHGAN - 2014-08-22 جوجویی تاسکباب – غذای محلی کاشان جوجویی تاسکباب، یکی از غذاهای محلی و سنتی کاشانیهاست.
مواد لازم ماهیچه گوسفند و پیاز حلقه شده: از هر کدام ۵۰۰ گرم بادنجان کوچک: شش عدد گوجهفرنگی دو نیمه: چهار عدد رب انار: نصف پیمانه زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم دستور تهیه * پیاز را ته قابلمه چیده و گوشت را که خورشی خرد کردهاید روی پیازها بچینید. * زردچوبه، نمک و فلفل را روی گوشت پاشیده، بعد بادنجانها را درسته با پوست، روی گوشت بگذارید. * گوجهفرنگیها را روی بادنجانها چیده و با دو لیوان آب بگذارید بپزد. * وقتی که آب آن جوش آمد حرارت را ملایم کرده و دو و نیم تا سه ساعت غذا را بپزید. * ۳۰ دقیقه پیش از آنکه غذا را بردارید رب انار را هم روی آن بریزید. میتوانید این غذا را با نان یا برنج همانند خورش میل کنید. RE: طباخی - MOZHGAN - 2014-08-23 خوراک زبان با سس مخصوص- مواد لازم :
* زبان گوساله : یک عدد * ترخون تازه یا خشک : کمی * نمک و ادویه و فلفل * گوجه فرنگی * سیر : چند حبه و پیاز یک عدد * روغن * سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه * قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود … اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند ) مواد برای تهیه سس خوراک : * آب زبان پخته شده * سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک ) * خامه طرز تهیه : قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید . بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر . پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود. پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد ) حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید . سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد . سس سفید مواد لازم : * کره : ۵۰ گرم * شیر : ۱ پیمانه * آرد : ۴ قاشق سوپخوری طرز تهیه : آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود. حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده . حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید . فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید، حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید. می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند تا ریز و نازک و درون سس بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند. RE: طباخی - MOZHGAN - 2014-08-23 کوفته ازمیر(ترکی) موارد لازم:
گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم تخم مرغ یک عدد خمیر نان باگت دو تکه رب گوجه فرنگی یک قاشق غ فلفل سبز خرد شده پیاز درشت یکعدد سیر دو حبه پودر فلفل قرمز کمی جعفری خرد شده نصف پیمانه روغن برای سرخ کردن پیاز داغ دستور پخت گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و مغز نان ها که در آب خیس خورده اند مخلوط کنین و ورز بدین . تخم مرغ و جعفری و نمک و فلفل رو هم اضافه کنین و سپس تخم مرغ ها رو توی دست به شکل بیضی فرم بدین . بعد که همه کوفته ها اماده شد اونها رو توی روغن داغ تفت بدین تا دو طرفش کمی سرخ بشن . با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی و روغن توی یک ماهیتابه دیگه کمی سس تهیه کنین و کوفته ها رو داخلش بذارین . تا کوفته ها چند دقیقه بجوشن و رب گوجه به خوردشون بره . کمی جعفری روش بپاشین و سرو کنین . نکات مربوط به تهیه کوفته ازمیر ( ترکیه ) اگه دوست داشتین این غذا رو با پلو و یا سیب زمینی سرخ شده سرو کنین . |