انجمن بانیان بهبودی
تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: روانشناسی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=261)
+--- انجمن: مطالبی در باره روان (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=262)
+--- موضوع: تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری (/showthread.php?tid=6348)



تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری - MOZHGAN - 2014-10-18

تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری


RE: تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری - MOZHGAN - 2014-10-18

 در پایه ریزی شخصیت و چگونگی رشد عواطف اشخاص هیچ عامل اجتماعی به پای محیط کوچک خانواده نمی رسد.خانواده به عنوان گروه بنیادین جامعه و محیطی طبیعی برای رشد و رفاه کلیه اعضای آن به ویژه کودکان، باید از حمایت و مساعدت لازم برخوردار شود به نحوی که تبواند مسئولیت های خود را در جامعه کاملا به عهده گیرد.همچنین در این مقدمه آمده است؛ کودک برای رشد کامل و هماهنگ شخصیت خود باید در محیط خانوادگی و در فضایی مملو از خوشبختی، محبّت و تفاهم رشد یابد.
[تصویر:  IMG13470551-300x225.jpg]
با وجود نقش بنیادین خانواده در شکل گیری شخصیت کودک، خانواده همواره محیطی مساعد در جهت پرورش و حفاظت کودک نیست و در واقع بخش مهمی از خشونت علیه کودکان در این محیط خلوت خانوادگی رخ می دهد.خانواده مهمترین و مقدم ترین نهاد اجتماعی برای تربیت، آموزش و حمایت از اعضای خود است اما همین نهاد می تواند غالبا عرصه ای برای بروز خشونت و درد و رنج باشد.در حقیقت احتمال اینکه کودکان توسط اعضای خانواده خود به قتل برسند، مورد حمله جسمی قرار گیرند، مورد آزار جنسی واقع شوند و یا محکوم به تحمل عادات سنتی زیانبار و خشونت ذهنی گردند بسیار بیشتر از آن است که بیگانگان کودکان را در معرض این خطرات قرار دهند. کودک آزاری[۱] پدیده ای جدید نیست؛ این معضل همواره در طول تاریخ وجود داشته اما از آغاز شناسایی این موضوع به صورت علمی بیشتر از چند دهه نمی گذرد.


RE: تربیت ایرانی و پدیده شوم کودک آزاری - MOZHGAN - 2014-10-18

سرآغاز بررسی های خشونت از چاپ مقاله ای به قلم هنری کمپ در سال ۱۹۶۲ میلادی آغاز شد. این مقاله که عنوان آن ” سندرم کودک کتک خورده  بود، کودکانی را توصیف می کرد که تحت بدرفتاری و خشونت خانوادگی قرار داشتند. کمپ در این مقاله به توصیف علایم مشخصۀ قابل تشخیص در کودکان مانند نوع شکستگی ها، سوختگی ها و سایر جراحات پرداخت. این مقاله برای اولین بار بر وجود خشونت والدین تأکید کرد. از چاپ این مقاله تا شروع بررسی های منظم در این مورد مدّتی طول کشید.اکنون مطالعات گسترده ای درخصوص شناسایی و حل معضل کودک آزاری در حال شکل گرفتن است. کودک آزاری طیف وسیعی از اعمال و رفتار نسبت به کودکان را شامل می شود؛ از جمله، بدرفتاری جسمانی[۵]، بدرفتاری عاطفی[۶]، سوء استفاده جنسی[۷] و غیره که همگی در قلمرو کودک آزاری قرار می گیرند.به علت بدیع بودن مفهوم کودک آزاری به صورت علمی، هنوز تعریف واحد و مشخصی از کودک آزاری و رفتارهایی که در قلمرو کودک آزاری قرارمی گیرد ارائه نشده است.سازمان جهانی بهداشت در گزارشی ضمن دعوت به ثبت و گزارش هماهنگ تر موارد خشونت علیه کودکان اظهار می دارد:« تعاریف مستفاد از بی توجهی نسبت به کودک و کودک آزاری، عدم تشخیص موارد کودک آزاری و تفاوت های نحوه گزارش دهی، مقایسه میان ملل را عملا غیرممکن می کند.»سازمان جهانی بهداشت درصدد است به توافقی درباره تعریف خشونت جسمی علیه کودکان دست یابد و مقاوله نامه ای را در این ارتباط تهیه کند. این سازمان امیدوار است که چنین مقاوله نامه ای به ویژه جهت گردآوری آمار مقایسه ای توسط کارکنان بهداشتی مورد استفاده واقع شود. متأسفانه در ایران تاکنون در برابر این معضل اقدامات چشمگیر و حمایت و توجه کافی در جهت شناسایی پدیده کودک آزاری صورت نگرفته است، اما در این خصوص مباحثی در حال شکل گیری است.