2014-05-30، 10:58
با سلام وخسته نباشید خدمت شما دوست عزیز مطالب بسیار جالب و اموزنده بودنند . با تشکر و سپاس از شما امیدوارم که موفق باشید.
|
پیام سلامتي
|
2014-05-30، 10:58
با سلام وخسته نباشید خدمت شما دوست عزیز مطالب بسیار جالب و اموزنده بودنند . با تشکر و سپاس از شما امیدوارم که موفق باشید.
سپاس شده توسط: sadaf ، mohsen..yazd ، NASIB ، آرتیمس ، رسول
2014-05-31، 02:42
این 10 نکته را درباره گوشتان بدانید نکات زیادی درباره گوش و چگونگی حفظ سلامت آن ها وجود دارد. ما در اینجا 10 نکته برجسته و مهم آن را می گوییم. 1- همه عفونت های گوش نیاز به آنتی بیوتیک ندارند. گاهی اوقات با شنیدن کلمه «عفونت»، به طور ناخوآگاه به یاد آنتی بیوتیک می افتیم.اما باید بدانید آنتی بیوتیک ها فقط باکتری ها را از بین می برند. اگر عفونت گوش در اثر ویروس یا قارچ باشد، آنتی بیوتیک تاثیری روی آن نخواهد داشت.عفونت خفیف گوش خارجی همیشه نیاز به آنتی بیوتیک ندارد، ولی بسیاری از آن ها به قطره گوش آنتیبیوتیک احتیاج دارند. بیشتر موارد عفونت گوش میانی توسط ویروس ایجاد می شوند و معمولا نیاز به آنتی بیوتیک ندارند.اغلب عفونت های گوش داخلی هم نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارند، مگر اینکه واقعا در اثر عفونت باکتریایی باشند. 2- عفونت گوش در کودکان شایع تر است. عفونت گوش میانی در کودکان شش ماهه تا سه ساله شایع تر است، زیرا شیپور استاش آن ها کوچک است. شیپور استاش، گوش میانی را به حلق (گلو) وصل می کند.عفونت گوش خارجی نیز در کودکان 7 تا 12 ساله شایع تر است. 3- بسیاری از عفونت های گوش درد دارند. عفونت گوش می تواند دردناک باشد. اگر شما یا کودک شما عفونت گوش همراه با درد دارد، از داروهای مسکن مثل بروفن و یا استامینوفن استفاده کنید. بهتر است از دکتر داروخانه یا پزشک بپرسید کدام داروی مسکن برای شما یا کودکتان بهتر است. 4- بیماری گوش شناگر همیشه در اثر شنا کردن بروز نمی کند. عفونت گوش خارجی اغلب با نام بیماری گوش شناگر خوانده می شود، زیرا کودکان در اثر شنا کردن زیاد دچار این عفونت می شوند. اما عفونت گوش خارجی می تواند در اثر سایر مواد خارجی مثل اسپری مو و سنگریزه و یا ورود مایعات به داخل گوش بروز کند. 5- هرگز چیزی را داخل گوشتان فرو نکنید. اگر گوشتان می خارد و یا می خواهید جرم گوشتان را بیرون بیاورید، هرگز گوش پاک کن و یا چیزی را داخل گوشتان فرو نکنید.گوش شما خودش را تمیز می کند و فرو کردن چیزی در داخل آن، جرم گوش را بیشتر به سمت داخل هل می دهد و یا باعث آسیب آن می شود. 6- شما می توانید کارهای زیادی را برای جلوگیری از کاهش شنوایی انجام دهید. برای جلوگیری از کاهش شنوایی، هنگام گوش دادن به موسیقی و آهنگ از طریق هدفون یا گوشی، صدای موسیقی را کم کنید و هنگامی که در معرض سر و صدای بلند برای مدت زمان طولانی هستید، از وسایل محافظ گوش استفاده کنید، مثل کارگرانی که خیابان را با مته حفاری می کنند. 7- با افزایش سن، شنوایی ما کم می شود. با افزایش سن، عملکرد سلول های مویی در گوش داخلی که نقش حیاتی در حس شنوایی دارند، کم می شود.کاهش شنوایی در اثر افزایش سن را Presbycusis می نامند و ژنتیک در تسریع و یا بروز زودهنگام کم شنوایی نقش دارد. 8- کم شنوایی یا ناشنوایی شایع است. اگرچه کم شنوایی در افراد مسن شایع تر است، ولی در هر سنی می تواند بروز کند. علل کاهش شنوایی عبارتند از: عفونت های گوش، مشکلات ساختمانی گوش، برخورد ضربه به گوش و به ندرت تومورها. در برخی موارد بیماری های عفونی مثل اوریون، مننژیت و سرخجه باعث کاهش شنوایی می شوند. 9- تکنولوژی وسایل کمک شنوایی پیشرفت زیادی کرده است. برای افرادی که نیاز به وسایل کمک شنوایی مثل سمعک دارند، پیشرفت زیادی در تکنولوژی این وسایل صورت گرفته است. امروزه این وسایل خیلی کوچک تر و قابل برنامه ریزی هستند. برنامه نویسی این وسایل باعث می شود در موقعیت های مختلف خیلی موثرتر عمل کنند، به خصوص در محیط های پر سروصدا. اگر استفاده از وسایل کمک شنوایی به بهبود شنوایی کمکی نکند، کاشت حلزون شنوایی یک روش مفید است.سیستم هشدار دهنده نوری صدای تلفن نیز برای افراد کم شنوا مفید است. 10- کاهش شنوایی می تواند خفیف و تدریجی باشد و شما متوجه آن نشوید. اگر چه برخی موارد کم شنوایی شدید است و به طور ناگهانی بروز می کند، اما می تواند این مشکل خفیف باشد و به تدریج رخ دهد. دوستان و یا افراد خانواده شما ممکن است زودتر از بقیه متوجه کم شنوایی شما شوند. در این صورت به حرف آن ها گوش دهید و برای بررسی شنوایی خود به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر متوجه گشتید که هنگام تماشای تلویزیون یا گوش دادن به رادیو، باید صدای آن ها را بلند کنید و یا هنگام گفتگو با دیگران به سختی صحبت آن ها را می شنوید نشان می دهد شنوایی شما کم شده است. در این صورت نیز برای بررسی شنوایی خود به پزشک متخصص مراجعه کنید. منبع: tebyan.net
2014-06-02، 06:31
در این مواقع آب بیشتری بنوشید در تمام گروههای سنی و جنسی، توجه به تعادل آب و الکترولیتها و تامین آب مورد نیاز بدن اهمیت زیادی دارد. دقت به این مسئله در شرایط خاص اهمیت دوچندانی پیدا میکند. بر اساس نتایج مطالعهها، کوچکترین تغییر در شرایط تعادل مایعات در بدن، باعث بروز اختلالات در تمرکز ذهنی و مشکلات شناختی در مغز میشود و فرد دچار کاهش تمرکز ذهنی، در انجام فعالیتهای روزانهاش که به هماهنگی بیشتری نیاز دارند، دچار اختلال میشود و این اختلال میتواند حتی تا مرحله بیمارگونه نیز پیش رود. نگذارید تشنگی به سراغتان بیاید پژوهشگران علوم تغذیه اعلام کردهاند عادت برخی مردم برای نوشیدن آب هنگامی که احساس تشنگی به آنها دست میدهد، اشتباه و مضر است. همان طور که هر کسی در مواجهه با کمبودها اهم و فیالاهم میکند، مغز نیز برای تنظیم فعالیتهای بدن، بخشهای حیاتیتر و مهمتر را مبنای توجه قرار میدهد. این سیستم توجه و تخصیص باعث میشود به بخشهای دیگر آب کمتری برسد. فکر کنید اگر اوره در خون یا سموم حاصل از فعالیت کبد که باید با آب آمیخته و از راه ادرار دفع شود در تنگنای کمبود آب گرفتار شود، غلبه منتج از تجمع سموم در بدن چه مضراتی خواهد داشت؟ یبوست دارید؟ بیشتر آب بنوشید یبوست یکی از مشکلات شایعی است که تمامی افراد به نوعی آن را برای یک بار تجربه کردهاند و در برخی از افراد ممکن است این مشکل به صورت مزمن باشد. مصرف فیبرهای غذایی موجود در میوه، سبزیجات و غلاتی که از دانه کامل تهیه میشوند در پیشگیری از یبوست بسیار مناسب است. بنابراین توصیه میشود فیبرهای غذایی را در وعدهها و میانوعدههای غذاییتان گنجانده و مصرف شیرینیها و غذاهای پرچرب را در رژیمتان کاهش دهید. همچنین داشتن تحرک کافی و فعالیت فیزیکی یکی از مسائل مهم در پیشگیری از یبوست است. به علاوه اگر وضعیت دهیدراتاسیون یا آب بدن در تمام طول روز در شرایط نرمال نگه داشته شود یکی دیگر از عوامل موثر در پیشگیری از یبوست به حساب میآید زیرا کوچکترین کاهش در میزان آب و الکترولیتهای بدن میتواند عاملی بسیار مهم و جدی برای ابتلا به این مشکل باشد. به همین دلیل نیاز است که در وعدههای غذایی آب و مایعات مورد نیاز بدن را تامین کنید. بیشتر افراد تصور میکنند که اگر در طول روز 8 تا 10 لیوان آب بنوشند دریافت این مقدار آب کافی است در حالی که باید قبل از اینکه دهانتان خشک شود و احساس تشنگی کنید به میزان کافی آب بنوشید تا بدن به کمبود آب و مشکلات ناشی از آن مانند یبوست مبتلا نشود. همچنین نباید آب مورد نیاز بدن را به صورت یکجا تامین کرد بلکه باید در طول روز به صورت منظم و تدریجی آب نوشید؛ مثلاً به جای اینکه 2 لیوان آب را به صورت یکجا بنوشید بهتر است در فواصل یکی، 2 ساعت هر بار به میزان کافی آب مصرف کنید. بنابراین به افرادی که مشکل خاصی ندارند و به بیماری خاصی مبتلا نیستند، توصیه میشود که آب را به صورت مکرر و متناوب بنوشند. ورزش میکنید؟ آب بیشتری بنوشید در برخی از شرایط ممکن است دفع آب به صورت مقطعی و در یک زمان خاص زیاد باشد مانند ورزشکارانی که کار سنگین انجام میدهند یا کارگران و افرادی که در محیط خیلی گرم فعالیت میکنند و تعریق زیادی دارند. در این افراد مقدار زیادی آب بدن از دست میرود و نوشیدن آب به تنهایی نمیتواند پاسخگوی آب از دست رفته و تأمینکننده دهیدراتاسیون بدن باشد. زیرا معمولاً دفع مایعات بدن همراه با دفع الکترولیتها به خصوص سدیم، پتاسیم، کلر و بیکربنات است که همگی روی عملکرد عضلات دستگاه گوارش موثر هستند و کمبود هر کدام از آنها میتواند زمینهای برای ابتلا به یبوست باشد. بنابراین اگر دفع آب از بدن به صورت ناگهانی و یکدفعه باشد باید در این افراد مایع درمانی خوراکی انجام شود تا علاوه بر آب، الکترولیتهایی که از بدن دفع شده به طور متناسب و متعادل دریافت و مشکل کمآبی بدن رفع شود. زنان د ر 2 زمان باید بیشتر آب بنوشند * در زنان به دلیل اینکه در دوران قاعدگی، دفع خون با مقداری آب و الکترولیت همراه است، نوشیدن آب و پیشگیری از کمآبی و تعادل آب و املاح بسیار مهم است و اگر به آن توجه نشود، حداقل اختلالات که کاهش تمرکز ذهنی است، بروز میکند و با توجه به شدت کمآبی به صورت خفیف یا شدید نمایان میشود. به علاوه، اگر کمآبی بدن، بسیار جدی باشد، مسایل کلینیکی و بالینی را هم به همراه دارد. * در خانمهای یائسه نیز نوشیدن آب برای حفظ سلامت بدن موثر است. در دوره یائسگی که معمولاً از سنین 50-45 سالگی آغاز میشود، فعالیت بدنی کاهش مییابد و در اثر آن بافت ماهیچهای بدن کم میشود و بافت پیوندی و چربی جای آن را میگیرد. این تغییر شرایط فیزیولوژیک و شیوه زندگی، بدن را به شدت در معرض کمآبی قرار خواهد داد. بنابراین بهتر است با کمترین احساس تشنگی و خشکی مخاط دهان، آب بنوشند تا از بروز اختلالات ناشی از کمآبی در بدنشان پیشگیری شود. اگر اسهال و استفراغ دارید، آب بیشتری بنوشید هنگام ابتلا به بیماریها نیز باید در فواصلی کمتر، آب و مایعات نوشید تا نیاز بدن جبران و تامین شود. به عنوان مثال هنگامی که به بیماریهایی همراه با اسهال و استفراغ مبتلا میشوید بخشی زیاد از آب در این روند از دست میرود و در صورتی که مقدار مورد نیاز جایگزین نشود وضعیت بیماری مخاطرهآمیز خواهد شد. سایر شرایط افزایش مقدار قند خون در مبتلایان به دیابت هم باعث کمآبی بدن میشود. گرما، خوردن غذاهای پرنمک و محتوی ادویه، برخی داروها، خونریزیهای شدید و... همگی از جمله مواقعی است که نیاز بدن به مایعات بیشتر شده، آب موجود در بافتها با شدت بیشتری تحلیل میرود. عصبی شدی؟ یه لیوان آب سرد بنوش جالب است بدانید بررسیهای دانشمندان مشخص کرده بیعلاقگی به نوشیدن آب یا کمنوشی بر خلق و خوی افراد (به خصوص زنان) اثرگذار است و آدمی را عصبی، کمتحمل، پرخاشگر و تندخو میکند. شاید به همین دلیل است که نیاکانمان معتقد بودند وقتی عصبانی میشوید یک لیوان آب بخورید! حین یا پس از غذا آب سرد نخورید نوشیدن آب هنگام غذا خوردن باعث رقیق شدن شیره معده و ایجاد اختلال در جذب مواد مغذی میشود. نوشیدن آب سرد که نزد برخی افراد عملی لذتبخش به شمار میرود، اثراتی به مراتب مضرتر دارد. آب سرد، مواد روغنی بلعیدهشده را سفت کرده، روند هضم غذا را کند میکند. رسوب چربی با اسید وارد واکنش شیمیایی شده و سریعتر در روده جذب میشود. نتیجه این روند علاوه بر حجیم شدن معده و چاقی، سرطان را در پی خواهد داشت. علاوه بر این نوشیدن آب بسیار سرد به طور کلی برای کبد مضر است اما در مواردی مانند پس از حمام، پس از ورزش و در حالت ناشتا اثرات زیانآور آب سرد برای کبد به مراتب بیشتر میشود. منبع : سلامت نیوز
2014-06-13، 03:11
8 مادهی غذایی ضد درد، مسکن و آرامبخش
دردهای جسمی و روحیتان را با این مواد غذایی فراموش کنید اگر عادت دارید تا کمی سرتان درد میگیرد یا کمی بیحوصله میشوید مشت مشت قرص و مسکن بخورید دست نگه دارید! میخواهیم بگوییم که برخی از مواد غذایی افسردگی را از شما دور میکند، دردهایتان را تسکین میدهد و مانند آرامبخش عمل میکنند. مواد غذایی تأثیر زیادی روی سلامت و آرامش تکتک ما دارد. برای همین توصیه میکنیم از این به بعد زمانی که یک درد ناگهانی به سراغتان میآید بیخیال مسکن و آرامبخش شوید و یک فنجان چای، یک عدد هویج یا یک تکه شکلات میل کنید. با ما باشید تا با 8 مادهی غذایی ضد درد و آرامبخش آشنایتان کنیم. مادهی غذایی آرامبخش شمارهی یک: ماهی اگر خدای نکرده افسردهاید یا دل و دماغ ندارید بدانید که اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، ماکرو، ماهی تن و ماهی ساردین به وفور وجود دارند اگر با مواد غذایی دیگر مصرف شوند تأثیر خیلی زیادی در رفع افسردگی دارند. متخصصان حوزهی تغذیه توصیه دارند که افراد بزرگسال هر هفته دو مرتبه ماهی بخورند و افرادی که از مشکلات روحی رنج میبرند روزانه حداقل 1 گرم قرص امگا 3 مصرف کنند. مادهی غذایی آرامبخش شمارهی دو: شیر آیا میدانید که کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان و ام اس را بالا میبرد؟ نتایج پژوهشی که در سال 2008 به چاپ رسید نشان میدهد که کمبود ویتامین D میتواند به افسردگی هم منجر شود. محققان هلندی روی 1282 سالمند بررسیهایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند میزان ویتامین D در افرادی که از افسردگی رنج میبرند به میزان 14 درصد کمتر از بقیه است. اگر مدام احساس میکنید که دل و دماغ ندارید به فکر پر کردن باک ویتامین D تان باشید. برای این کار به سراغ شیر، شیر سویا و کره بروید که حاوی ویتامین D میباشد. ماهی، جگر و زردهی تخممرغ نیز حاوی این ویتامین میباشد. توصیه میکنیم هر روز 15 دقیقه آفتاب بگیرید. اگر تصور میکنید دچار کمبود این ویتامین شدهاید با نظر پزشک مکمل مصرف کنید. مادهی غذایی آرامبخش شمارهی سه: قند قند خاصیت مسکنی دارد. به عقیدهی متخصصان حوزهی تغذیه قند این قدرت را دارد که دردهای شدید را تسکین بدهد. البته این مادهی غذایی تأثیری در تسکین دردهای مزمن ندارد. البته قند که میگوییم منظورمان الزاماً گلوکز یا کربوهیدراتهای دیگر نیست بلکه منظورمان همان طعم شیرین است. سبزیجات سبز رنگ حاوی بتاکاروتن هستند که نه تنها برای بهبود قوهی بینایی مفید هستند بلکه تأثیر مثبتی روی مغز نیز دارند. قند و کلا طعم شیرین باعث تولید «آندورفین» همان مسکن و آرامبخش طبیعی بدن شده و احساس درد را در افراد مختلف کاهش میدهد. اگر دغدغهی اضافهوزن دارید و میترسید با افزایش مصرف قند چاق شوید بهتر است از جایگزینهای آن استفاده کنید. میتوانید از گیاه استویا کمک بگیرید که همان اثرات قند را دارد اما قند خونتان را بالا نمیبرد و مشکلی برایتان ایجاد نمیکند. مادهی غذایی شمارهی چهار: غلات و سبزیجات سبز سبزیجات سبز و غلات غنیشده برای مغز مفیدند. محققان فنلاندی به مدت 10 سال روی 2313 نفر بررسیهایی انجام دادند. نتایج این بررسیها نشان میدهد افرادی که فولات یا همان ویتامین B9 کمتری مصرف میکنند بیشتر در معرض افسردگی قرار میگیرند. این ویتامین همانی است که با مصرف عدس، اسفناج، توتها و میوههای ریز بی هسته، پرتقال و آووکادو نصیبتان میشود. توجه داشته باشید که کمبود ویتامین B12 (محصولات لبنی، تخممرغ) و ویتامین B6(موز، سیبزمینی و غلات غنیشده) نیز میتواند شما را در معرض بدخلقی و افسردگی قرار دهد. محققان معتقدند که این ویتامینها باعث ترشح «سروتونین» میشوند که وظیفهی کنترل خلق و خو را بر عهده دارد. مادهی غذایی شمارهی پنج: چای یک فنجان چای سر حالتان میآورد. به عقیدهی محققان افرادی که هر روز یک فنجان چای مینوشند کمتر از افرادی که چای نمینوشند افسرده میشوند. این محققان معتقدند افرادی که بیش از 5 فنجان در روز چای مینوشند از افسردگی رنج نمیبرند. در نهایت اینکه باید بدانید «تانین های» موجود در چای خواص آرامبخشی دارند و دردها را تسکین میدهند. مواد غذایی شمارهی شش: هویج، سیبزمینی شیرین و کدو سبزیجات سبز رنگ حاوی بتاکاروتن هستند که نه تنها برای بهبود قوهی بینایی مفید هستند بلکه تأثیر مثبتی روی مغز نیز دارند. قند این قدرت را دارد که دردهای شدید را تسکین بدهد. البته این مادهی غذایی تأثیری در تسکین دردهای مزمن ندارد. البته قند که میگوییم منظورمان الزاماً گلوکز یا کربوهیدراتهای دیگر نیست بلکه منظورمان همان طعم شیرین است. به عقیدهی محققان افرادی که بتاکاروتن بیشتری مصرف میکنند و یا مکمل دریافت میکنند عمر طولانیتر و عملکرد مغزی بهتری دارند. اما حواستان باشد اگر سیگار میکشید و یا قبلاً سیگاری بودید نباید از مکمل بتاکاروتن استفاده کنید به خاطر اینکه این مکملها احتمال ابتلا به سرطان ریه را در افراد سیگاری بالا میبرند. مادهی غذایی شمارهی هفت: شکلات سیاه نتایج پژوهشهای محققان انگلیسی نشان میدهد که شکلات سیاه نشاطآور است و در برخی از افراد باعث افزایش ضربان قلب میشود. باید بدانید که تأثیر این شکلات تقریباً طولانی مدت است. شکلات و کاکائو حاوی کافئین هستند برای همین هم مغز را تحریک میکند. برای همین هم ذهن شما را آرام کرده و خلق و خویتان را بهتر میکنند. مادهی غذایی آرامبخش شمارهی هشت: قهوه محققان انگلیسی 48 داوطلب را مورد بررسی قرار دادند. به گروهی از شرکتکنندهها کافئین و به گروه دیگر پلاسبو دادند. سپس از آنها خواستند که به چند تست و امتحان جواب بدهند. بررسیها نشان داد که کافئین توانایی و قابلیت ذهنی داوطلبهایی که کافئین دریافت کرده بودند را افزایش میدهد. محققان مشاهده کردند که کافئین اثرات متفاوتی روی افراد دارد و برای همین برخی معتاد این نوشیدنی میشوند و برای برخی دیگر چندان خوشایند نیست. علاوه بر این محققان معتقدند که برای خلاص شدن از سردرد هیچ نوشیدنی مانند یک فنجان قهوه موثر نیست. میپرسید چرا؟ اول به خاطر اینکه کافئین موجود در قهوه به تنگ شدن رگهای خونی کمک میکند. دوم به این دلیل که کافئین مانند مسکنهایی مانند آسپرین عمل میکند. سپاس شده توسط: mohsen..yazd ، رسول ، NASIB ، sadaf
2014-06-15، 02:51
چرا نباید توت و خرما را با چای خورد؟ اگر بر این باورید که مصرف "توت" یا "خرما" به جای قند میتواند از بالا رفتن میزان "قند خون" جلوگیری کند سخت در اشتباهید. قند خرما، توت و به طور کلی هر"مواد قندی "هنگامی که با آب جوش یا چای داغ تماس پیدا میکند بدن تمام شیرینیهای این مواد را جذب کرده و "انرژی" موجود در آنها جذب بدن نمی شود. گفتنی است چای و "قهوه "در تمام کشورهای دنیا نوشیدنیهای بسیار رایجی هستند که افراد عادت دارند آنها را با مواد شیرین مصرف کنند اما این مواد قند به سلامت "دندانها" آسیب رسانده و سبب بالا بردن قند خون و در نهایت "دیابت" میشود. گفتنی است مصرف "میوههای خشک" در کنار چای بهترین گزینه به جای قند، خرما و "توت" است. نکته: پزشکان بر این باورند مصرف میوههای خشک انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و برای "سلامتی" ضرری ندارند منبع:afkarnews.ir
2014-06-16، 02:53
هستههای سلامتی روغن یا کپسول این هستههای ریز و کوچک اثرات شگفت انگیزی دارند که شناختشان خالی از لطف نیست. برای آشنایی بیشتر با خواص این هستهها با ما باشید. بدون هسته و دانه، گیاهی رشد نمیکند. طبیعت برای حفظ بقای گونههای مختلف میوه و سبزیجات، از هستهها مراقبت میکند. به همین منظور دور این هستههای ریز یک غشای حفاظتی کشیده که حافظ مواد مغذی لازم برای رشد میوهها میباشد. برای همین هم هسته برخی از میوهها حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان و اسیدهای چرب است. این ترکیبات معروف نیز اثرات مفیدی روی سلامتی ما میگذارند. اما چگونه میشود از تمام این خواص استفاده کرد؟ آیا همه هستهها مصرف کردنی و مفید هستند؟ در جواب این سوالات باید گفت که غشای بیرونی هستهها معمولاً سفت بوده و به راحتی قابل جویدن نیستند. طعم نسبتاً تلخ هستهها برای خیلیها خوشایند نیست و برای همین بدن ما قادر نیست که خواص کامل هستهها را جذب کند. دانشمندان و محققان حوزه سلامت تحقیقات زیادی روی خواص هسته روی بدن انسان انجام میدهند. امروزه هستهها به صورت روغن مانند روغن هسته انگور، مکملهای غذایی یا در محصولات آرایشی در اختیار مصرف کنندهها قرار گرفته است. در اینجا چند نمونه از این هستههای سلامتی را معرفی میکنیم. هسته انگور هسته انگور و روغنی که از آن گرفته میشود سرشار از انواع آنتیاکسیدانها به خصوص آنتیاکسیدانهای خانواده پُلیفنولها میباشد. از این گذشته این روغن حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است. این ترکیبات مفید باعث بهبود جریان خون شده و از عروق و قلب ما محافظت میکند. روغن هسته انگور خواصی دارد که برای پوست نیز مفید است. در واقع این روغن باعث تغذیه و نرم و مرطوب شدن پوست شده و ترشح کلاژن را بیشتر میکند. این روزها در ترکیب لوازم آرایشی از این روغن استفاده میشود. هسته انار در چین باستان انار را سمبل جاودانگی میدانستند. هر دانه انار حاوی صدها هسته کوچک است که با یاقوت سرخی پوشانده شده است. روغنی که از این هستههای سفید گرفته میشود سرشار از آنتیاکسیدانها به خصوص فلاوونوئیدها و اسیدهای چرب ضروری است. این روزها تولید کنندههای بزرگ لوازم آرایشی از این روغن برای تولید لوازم آرایشی ارگانیک استفاده میکنند چون باعث تحریک ترشح کلاژن شده و پیری پوست را به تأخیر میاندازد. محققان حوزه تغذیه علاقه زیادی به بررسی دقیقتر هستههای انار نشان دادهاند. اولاً به خاطر اینکه این هستهها سرشار از فیتواستروژنها هستند که برای بهبود و درمان علائم یائسگی بسیار مفید است و دوما به خاطر اینکه احتمال میدهند هسته انار خواص ضدسرطانی داشته باشد. برای همین محققان بررسیهای گستردهای در این خصوص آغاز کرده اند هسته تمشک روغن هسته تمشک سرشار از بتاکاروتن و اسیدهای چرب ضروری و به ویژه ویتامین E میباشد برای همین هم روند پیری را به تأخیر انداخته و سلولها را جوان نگه میدارد. این هستهها خواص ضدالتهابی و التیام بخشی دارند و برای همین هم باعث تغذیه، احیا و تقویت سلولهای پوستی میشوند. روغن هسته تمشک برای پوستهای حساس بسیار مفید است. در واقع این روغن برای تسکین خارش و پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست تاثیر خوبی دارد. توجه داشته باشید که هسته کیوی نیز بسیار پر خاصیت است. با وجود اینکه روغن هسته کیوی چندان شناخته شده نیست اما با این حال این روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع نشده میباشند که باعث نرمی پوست شده و با آکنه و پوستهای خشن مقابله میکند. هسته گریپفروت عصاره هسته گریپفروت یک ضد میکروب بسیار قوی میباشد. عصاره هسته گریپفروت بر خلاف داروهای آنتیبیوتیکی به مدت طولانی در روده باقی نمانده و تعادل فلور روده را به هم نمیزند. قطره یا قرص هسته گریپفروت برای درمان سرفه و لارنژیت و غیره مفید است. از این داروهای طبیعی میتوان برای درمان قارچها یا بهبود مشکلاتی مانند آفت کمک گرفت. عصاره هسته گریپفروت حاوی میزان زیادی فلاوونوئیدها و آنتیاکسیدانهای خانواده پولیفنولها میباشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. البته توصیه میکنیم حتماً از محصولات ارگانیک استفاده کنید. سپاس شده توسط: NASIB ، رسول ، mohsen..yazd ، sadaf
2014-06-20، 07:33
چه موقع باید از سرگیجه نگران شد؟ سرگیجه یکی از ناراحتیهای نسبتا رایج است که گاه در شرایطی خاصی مانند خستگی شدید بروز می کند. با تاری دید و بیحالی همراه است، غالبا به خاطر افت فشار ایجاد میشود و معمولا پس از چند دقیقه نیز برطرف می شود. اما گاه ممکن است نشانهای هشداردهنده از مشکلی جدی باشد. کشیده شدن پاها روی زمین، چرخیدن اطراف دور سر، کاهش حواس، تاری دید، تهوع و استفراغ علائم سرگیجه هستند که به دلیل اختلال تعادل ایجاد می شوند و برای فرد مبتلا شرایط سختی را به وجود می آورند. مغز از طریق مخچه تعادل بدن را برقرار کرده، با شرایط محیط هماهنگ می سازد و حرکات را تنظیم می کند. البته مخچه به تنهایی مسئول این عملکرد مهم نیست و اعضای دیگر نیز کمک می کنند. گوش داخلی را در واقع باید مرکز تعادل دانست. در سیستم دهلیزی ( بخشی در گوش)، کریستال هایی که از کانال های نیمه دورانی به شکل مایع عبور می کنند، اعصاب دهلیزی را تحریک می کنند تا اطلاعات مستقیما به مغز فرستاده شود و در نتیجه با حرکات بدن در محیط هماهنگ شود. بینایی نیز در این باره نقش مهمی دارد. کره چشم تصاویر بسیار شفافی از محیط پیرامون را به مخچه می فرستد. ماهیچه ها و گیرنده های واقع در کف پا موقعیت بدن و حرکات بدن را بدون ارسال پیام به حس بینایی مشخص می کنند. علل سرگیجه چیست؟ در اغلب موارد سرگیجه به عدم عملکرد پیام های اطلاعاتی مربوط شده و مشکل جدی نیست. اما ممکن است نتیجه مشکل حرکتی، بینایی یا گوش داخلی باشد. - سیستم دهلیزی در نزدیک دستگاه شنوایی قرار دارد. مشکل شنوایی، اوتیت و مانعی در گوش می تواند سیستم دهلیزی دچار اختلال کرده و سرگیجه به وجود آید. - در موارد دیگر سرگیجه، کریستال های سیستم دهلیزی که اطلاعات مربوط به حرکات و جایگاه بدن را به مغز می فرستند، به سمت سیستم شنوایی تغییر مسیر می دهند و در نتیجه مغز اطلاعات نادرستی از موقعیت بدن دریافت می کند که باعث عدم تعادل و سرگیجه می شود. - التهاب اعصاب سیستم دهلیزی نیز عامل دیگری در سرگیجه است. این مشکل عموما در پی عفونت ویروسی بروز می کند و با حالت تهوع و استفراغ همراه سرگیجه های شدید همراه است. این نوع سرگیجه موقتی است و بیشتر از 15 روز طول نمی کشد. - بعضی افراد مبتلا به بیماری منیر (Ménière) هستند. این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان و در سن 40 تا 60 سال بروز می کند و با سرگیجه های شدیدی همراه است. علائمی مانند کاهش شنوایی، سردرد و احساس کیپ شدن گوش قبل از بیماری فرد را آزار می دهد. برای درمان و پیشگیری این بیماری که ممکن است فرد را از فعالیت های روزمره باز دارد، بهتر است آزمایشات خاص پزشکی توسط متخصص انجام شود. چه موقع باید از سرگیجه نگران شد؟ به طور کلی سرگیجه ها به خاطر مشکل وخیم جسمانی نیستند اما باید مراقب بود و علت را تشخیص داد زیرا در بعضی موارد نشانه ای از بیماری جدی مانند مشکلات عروق مغزی، تومور مغزی، صرع یا اسکلروز (تصلب شریان) هستند. سیستم دهلیزی و ماهیچه ها در سالمندان پیر می شوند. بینایی کاهش می یابد و حتی در صورت پیشرفت بیماری دیابت و فشار خون از بین می رود. سرگیجه در این افراد باید مورد توجه باشد زیرا ممکن است عارضه جانبی بیماری قلبی عروقی یا مشکلات جریان خون مانند پرفشاری خون باشد. سرگیجه با افتادن همراه است که البته بی خطر نیست که اغلب باعث شکستگی های شدید و آسیب های جدی می شود. منبع : qudsonline.ir سپاس شده توسط: sadaf ، mohsen..yazd ، رسول ، NASIB
2014-06-21، 04:38
میوه ای مفید برای پوست وبدن خیار،گیاهی است با گلهای زرد رنگ كه میوه آن سبز رنگ بوده و بسته به نوع و نژادهای مختلف، ممكن است كوتاه و یا بلند باشد.خیار حاوی ویتامینها و مواد مغذی بی شماری است. خیار دارای ساپونین،فسفر،آهن،كلسیم،پتاسیم،ویتامین های A، B1، B2 و ویتامین C است.خیاری كه از صبح تا عصر روی بوته و زیر آفتاب باشد،چنانچه قبل از غروب خورشید آن را چیده و مصرف شود،دارای ویتامین C بیشتری است.خیار حاوی مقدار فیبر بالایی است و بنابراین برای كاهش كلسترول خون،برطرف كردن یبوست و تصفیه خون نافع است. این گیاه با دارا بودن درصد بالایی آب،عطش را برطرف می كند و ادرارآور مناسبی است و برای بیماران مبتلا به نقرس مناسب است.بیماران دیابتی نیز می توانند از خیار به همراه پنیر یا گردو در میان وعده های غذایی خود بهره مند می شوند. با توجه به متون قدیمی،عصاره برگ های له شده خیار،ایجاد تهوع می كند،بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود. در واقع این گیاه از دیرباز به عنوان مرطوب كننده مناسبی برای پوست،مورد استفاده قرار می گرفته است تا جایی كه اكثر افراد برای رفع خستگی چشم ها یا برطرف كردن چروك های صورت از خیارهای ورقه شده استفاده می كنند. البته افرادی كه ناراحتی معده دارند،نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش آنها شود.خیار نفاخ است و بهتر است همراه گیاهان معطری مثل نعناع و آویشن مصرف شود. سلامت نیوز
2014-06-23، 04:30
عناب یک داروی ناب
عناب درختچه اي است متوسط با برگ های کشیده و ریز كه در زمستان برگريز مي شود. منشا این گیاه به چين و آسيا بر می گردد، گرچه بعد ها به طور نامعلومی پراكنده شده و امروز در بخش های گسترده ای از نقاط مختلف زمین دیده می شود . ويژگيهاي ميوهً عناب ميوه گياه که همان عناب ناميده مي شود خوراكي است.عناب درشكل ظاهر بيش از 2 يا 3 سانتيمتر درطول است.وقتي ميوه عناب نارس است لغزان وسبز است و طعمی شبیه سیب دارد . هسته آن نیز سخت و مخروطي شكل است. هنگامي كه ميوه مي رسد به رنگ زنگ زدگي يعني قرمز تيره برمي گردد.و سپس چروكيده مي شود.اين ميوه در ظاهر شبيه به خرماست بنابراين عناب خرماي قرمز نيز ناميده مي شود. عناب ( خرماي چيني ) نيز ناميده مي شود . كشت گياه عناب گياه عناب بيش از 4000 سال است كه براي ميوه وخواص دارويي آن كشت شده است.گياه در دامنه تغييرات درجه حرارتي وسيع و سطح بارش متفاوت مي تواند رشد كند.گرچه درماههاي تابستان تحت شرايط مناسب و آبياري كافي بهترين رشد را دارد.بطور شگفت آوري در درجه حرارتهاي بالاي 10 تا15 درجه و متفاوت از انواع مختلف گياهان مي تواند زنده بماند. اين اجازه مي دهد كه گياه در شرايط بياباني رشد كند جايي كه درجه حرارت روز وشب نيز متغير است.عناب مي تواند در گرما و سرما شديد زنده بماند. يك درخت عناب در منطقه بيش از 300 سال باقي مي ماند. مصارف خوراكي عناب عناب به شکل گلچين شده ، خشك شده و آب نباتهايي با اسانس عناب و به عنوان خوراكی يا همراه با چاي عصرانه در بريتانيا صرف مي شود. در رنگهاي سياه وقرمز موجود است .شكل دود داده عناب طعم آن را افزايش مي دهد. شربت شيرين ميوه عناب دركشورهاي كره ، تايوان و چين به طور عموم در دسترس مردم است.عناب كنسرو شده و همچنين چاي با طعم عناب به طرز گسترده اي مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی مناطق نیز ميوه عناب براي تهیه سركه نيز کاربرد دارد. دربرخي قسمتهاي جهان مردم شربت عناب را نيز مي نوشند. ضمن اینکه در آفريقا از اين ميوه در تهیه كيك استفاده مي شود. اما كاربرد عناب در ايران ، هندوستان و پاكستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است . خواص دارویی عناب خواص دارويي عناب مدتها ي طولاني است كه شناخته شده است. مردمان كشورهايي مانند چين و كره عناب را به عنوان داروي سنتي كه مبناي گياهي دارد بكار مي برند. اين ميوه با خواص تخفيف استرس مطرح شده است. پودر ميوه عناب براي آرامش اعصاب و اضطراب به كار برده مي شود. ميوه عناب خون را تصفيه وسموم را از سيستم بدن دفع مي كند.عناب پوست را روشن ميكند ، مانع مشكلات قلبي مي شود و احساس آرامش مي دهد.خواص آنتي اكسيدان عناب همچنين به جلوگيري از سرطان كمك مي كند. البته به یاد داشته باشید که این میوه علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k میشود یعنی خون را سفت میکند و مصرف زیاد آن برای افرادی که دچاز غلظت خون هستند توصیه نمیشود. جوشانده برگ عناب اغلب براي تسكين وعصاره آن براي درمان گلودرد به كار مي رود. استفاده از مغز ميوه در بريدگي ها وزخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود . مخلوط عناب با فلفل و نمك در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتي بیماری های صفراوي سودمند است . عناب خشك رسيده به عنوان ملين عمل مي كند.دانه عناب خاصيت داروي مسكن رادارد . اگر با كره خورده شود از حالت تهوع واستفراغ جلوگيري مي كند. مصرف آن در دوران بارداري به كاهش دردهاي شكمي معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است منبع:طب سنتی سپاس شده توسط: mohsen..yazd ، sadaf ، رسول ، سارا ، NASIB
2014-06-24، 05:22
باگوجه فرنگی این بیماری شایع را درمان کنید
مصرف هفتگی دو گوجهفرنگی موجب کاهش علائم افسردگی میشود. دکتر مینا حسینخانی متخصص داخلی و اعصاب و روان گفت: نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد که مصرف هفتگی تنها دو گوجهفرنگی موجب کاهش علائم افسردگی و اختلالات روانی میشود. وی افزود: طبق گفته محققان افرادی که هفتهای دو بار این سبزی مفید را مصرف میکنند، ۴۶ درصد کمتر از دیگران به افسردگی مبتلا میشوند. این متخصص خاطرنشان کرد: از سویی دیگر، مصرف غذاهایی همچون کلم، پیاز و کدو هم بر سلامت روانی افراد مؤثر است. حسینخانی اظهار داشت: به گفته پژوهشگران، گوجهفرنگی سرشار از ویتامینهای مختلف بویژه ویتامین C است که موجب کاهش ۵۳ درصدی احساس اضطراب در افراد میشود. |
|