انجمن بانیان بهبودی
انواع آش وسوپ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: انجمن آموزش و اطلاعات عمومی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=327)
+--- انجمن: آموزشی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=328)
+---- انجمن: آشپزی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=355)
+---- موضوع: انواع آش وسوپ (/showthread.php?tid=2858)

صفحه‌ها: 1 2


انواع آش وسوپ - mehrnaz - 2013-12-08

مواد اولیه :


جو دو و نيم پيمانه

نخود و لوبيا چيتي يك و نيم پيمانه

پياز متوسط سرخ شده دو عدد

سير دو حبه

سبزي آش يك كيلوگرم

زردچوبه يك قاشق چايخوري

نعنا داغ دو قاشق غذاخوري

نمك، فلفل و روغن به ميزان لازم

كشك به ميزان لازم

طرز تهیه

حبوبات را جداگانه مي‌پزيم. جو را از شش ساعت قبل خيس مي‌كنيم. جو خيس خورده را در قابلمه ريخته، همراه آب و سير روي حرارت قرار مي‌دهيم تا جوها كاملا بپزند. پس از پخته شدن جو، سبزي آش خرد كرده را مي‌افزاييم، وقتي نيم‌پز شد حبوبات، پياز و نعنا داغ، زردچوبه، نمك و فلفل را مي‌افزاييم و مي‌گذاريم تا آش جا بيفتد. در صورت دلخواه مي‌توانيم كشك را به آش اضافه كرده و آن را با آش مخلوط كنيم، يا پس از سرو آش، كشك را به همراه نعنا داغ روي آش بريزيم.
نكــته:

حدود سه ساعت طول مي‌كشد تا آش جا بيفتد.

زماني كه جو را روي حرارت قرار مي‌دهيد تا موقع پخته شدن اصلا هم نزنيد، چون هم زدن باعث مي‌شود كه جو ته بگيرد.مي‌توانيد در صورت دلخواه به اين آش گوشت اضافه كرده و آن را با آب گوشت بپزيد.


آش كشـک سيـرابی

مواد لازم براي شش نفر

سيرابي: يك دست
برنج: نصف پيمانه
پياز كوچك: يك عدد
سير: دو حبه
كشك سفت: سه قـاشق سوپخوري
نمك: يك قاشق چايخوري
كاكوتي: يك قاشق چايخوري
كره: يك قاشق سوپخوري

طرز تهیه

سيرابي را پس از تميز كردن و شستن به صورت مربع‌هاي 7×7 سانتي‌متر خرد مي‌كنيم. سيرابي‌ها را به همراه سير و پياز خلالي خرد شده در زودپز ريخته، در آن را بسته و يك ساعت روي حرارت قرار مي‌دهيم تا بپزد.

برنج را كه از يك ساعت قبل بدون نمك خيس كرده‌ايم، به سيرابي‌هاي پخته شده اضافه كرده و نمك مي‌زنيم. دوباره در زودپز را به مدت نيم ساعت مي‌بنديم تا برنج‌ها كاملا پخته شوند. پس از آن كه برنج‌ها وا رفتند، كشك را اضافه كرده و مي‌گذاريم تا آش يك جوش بزند. آش آماده شده را در ظرف موردنظر ريخته و روي آن كاكوتي داغ شده با كره را مي‌ريزيم.

نکته

اين آش به دليل داشتن كشك يك منبع غني از كلسيم بوده كه براي استخوان مفيد است.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2013-12-10

سوپ جو با سس شیر
موادلازم:
هویج= 1 عدد
جو پرک= 1 لیوان
پیاز= 1 عدد
مرغ= 1 سینه
نمک و فلفل= مقدار لازم
آرد= 2 قاشق غذاخوری
کره= 2 قاشق غذاخوری
شیر= 1 لیوان
طرز تهیه : جو را بهمراه 4 لیوان اب درون قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید ، پیازها را خرد کنید و به مواد اضافه نمائید ، سوپ که به جوش آمد هویج های رنده شده را اضافه کرده و حرارت را کم کنید.

مرغ را جداگانه با نمک و فلفل بپزید ، مرغ های پخته شده را ریش ریش کنید و به جوهای در حال پخت اضافه نمائید ، سوپ را مرتب چک کنید و بهم بزنید تا ته نگیرد.
برای تهیه سس ابتدا کره را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره اب شود ، پس از اب شدن کره کم کم ارد را اضافه نمائید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی ارد گرفته شود سپس شیر را اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا مخلوط غلیظ و یکدست شود.
پس از اماده شدن سس ان را به سوپ اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید حدود 2 ساعت سوپ جا بیفتد سپس با خامه یا دارچین تزئین و سرو نمائید.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-03-04

آش کدو سبز

نخود و لوبيا سفيد از هر كدام 100 گرم

لوبيا چيتي و عدس از هر كدام 100 گرم

بلغور گندم 50 گرم

آب گوشت دو ليتر

پيازداغ سه قاشق غذاخوري

زردچوبه، فلفل، نمك به ميزان لازم

رشته آش خردشده نصف پيمانه

كدو سبز 500 گرم

روغن محلي دو قاشق غذاخوري

پياز كوهي خرد شده دو قاشق غذاخوري

كشك به ميزان لازم

طرز تهیه

تمام حبوبات بجز بلغور گندم را از شب قبل خيس مي‌كنيم. حبوبات و بلغور گندم را در قابلمه ريخته و با روغن محلي تفت مي‌دهيم. زردچوبه، فلفل و پيازداغ را افزوده، بعد كدوسبز را به قطعات كوچك‌تر خرد كرده و به تفت دادن ادامه مي‌دهيم تا جايي كه كدوها كاملا نرم شوند. آب گوشت را ريخته و آش را براي دو ساعت بار مي‌گذاريم تا حبوبات بپزند.

رشته را كاملا خرد مي‌كنيم، يعني تا حدي كه ميانگين رشته‌هاي خرد شده يك سانتي‌متر باشد. بعد به همراه پيازكوهي و نمك در آش ريخته و از اين زمان مدام آش را هم مي‌زنيم تا مواد كاملا خرد و كدو له شود. اين آش را با پيازداغ فراوان و كمي كشك سرو مي‌كنند.

نكــته

پيازكوهي شبيه سير مي‌باشد و در هر منطقه كوهستاني رشد مي‌كند و گياهي خودرو است.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-03-09

آش دندونی

مواد لازم :
گندم پوست كنده =1 ليوان
نخود=1 ليوان
لوبيا سفيد=1 ليوان
عدس =1 ليوان
ماش =1 ليوان
پياز داغ=2 قاشق غذاخوري
آب گوشت=به مقدار لازم
نمك=به مقدار لازم
طرز تهيه:
تمام حبوبات را چند ساعتي خيس مي كنيم تا كمي نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ريخته و مي گذاريم بپزد.
پس از اينكه حبوبات كمي نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مي گذاريم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بياندازد.
بايد مرتب هم بزنيم تا آش ته نگيرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بياندازد.
وقتي آش خوب لعاب دار شد، يك قاشق پياز داغ و نمك را اضافه مي كنيم. بايد نيم ساعت ديگر آش بپزد.
در آخر آش را در ظرف مي ريزيم و با بقيه پياز داغ روي آن را تزئين كرده و سرو مي كنيم.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-04-20

آش ذغال اخته
این آش مخصوص افرادی است که به غذاهای ترش علاقه خـاصی دارند در ضمن سرشار از ویتامین های مختلف می باشد
.
مواد لازم:
*زغال اخته= یک کیلوگرم
*پیاز متوسط= سه عدد
*سبزی شامل گشنیز، جعفری و شوید = 500 گرم
*رشته آش= نصف یک بسته
*آب= دو لیتر
*لوبیا چیتی= دو پیمانه
*نمک و فلفل= به میزان لازم

طرز تهیه:
پیازها را خرد کرده و سرخ می کنیم. سبزی را پس از شستن خرد نموده و کنار می گذاریم. لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم می پزیم. زغال اخته و پیاز را داخل دو لیتر آب ریخته، لوبیا پخته شده را نیز به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا بپزند. در مرحله آخر سبزی های خرد شده و نمک و فلفل را افزوده و رشته آش را خرد می کنیم و داخل آش می ریزیم و اجازه می دهیم تا جا بیفتد.

نکته: از زغال اخته خشک شده هم میتوان استفاده کرد.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-05-01

سوپ مرغ و آووکادوو

روغن نباتی 2 قاشق غذاخوری
پیاز کوچک خرد شده 1 عدد
سیر خرد کرده 2 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه اي خرد شده 2 عدد
آب مرغ کم نمک 6 پیمانه
گوجه فرنگی خرد شده 1 عدد
كنسرو لوبیا قرمز 1 قوطی
سینه مرغ بدون استخوان 3 عدد
لیمو ترش 2 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
برگ گشنیز تازه خرد شده 1 پیمانه
پنیر سفید خرد شده 1 پیمانه
آووکادو قطعه قطعه شده 1 عدد
1 . برای تهیه سوپ مرغ و آووکادو، بتدا تابه اي بزرگ را روغن نباتی بريزيد و بر روي حرارت قرار دهيد.
2 . پیاز را اضافه كنيد و كمي هم بزنيد و به مدت 2 دقیقه تفت دهيد.
3 . هنگامی که پیاز سرخ شد، سیر و فلفل دلمه اي را اضافه كنيد و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهيد.
4 . آب مرغ، گوجه فرنگی و لوبیا را درون آن بريزيد و بگذارید تا به جوش آيد .
5 . هنگامی که جوش آمد، حرارت را كم كنيد و سینه مرغ را اضافه كنيد.
6 . به مدت 20 تا 25 دقیقه اجازه دهید تا مرغ بپزد.
7 . هنگامی که مرغ پخته شد آن را از قابلمه خارج نموده و ريش ريش كنيد.
8 . آبلیمو و گشنیز تازه را اضافه كنيد و مرغ هاي خرد شده را دوباره به قابلمه برگردانبد و کمب هم بزنبد.
9 . سوپ را در ظرف مورد نظر بريزيد و 1 برش آوکادو و پنیر اضافه نموده و ميل كنيد.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-08-03

آش آبادانی و نحوه تهیه آن
ابتدا در ظرفی مناسب پیاز را رنده میزنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب آن كمی گرفته شود سپس كمی روغن ریخته و گوشت را به آن اضافه كرده و وقتی رنگ گوشت تغییر كرد زردچوبه را اضافه میكنیم
 
آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 4 ساعت
مجموعاً: 5 ساعت
مواد اولیه :
برای 6 نفر
گوشت             250گرم (بدون چربی)
نخود                             نصف پیمانه
لوبیا سفید                     نصف پیمانه
عدس                                 1پیمانه
برنج                                   2پیمانه
پیاز                                      1عدد
تره                                   نیم كیلو
نمك                           به میزان لازم
فلفل قرمز                   به میزان لازم
زردچوبه                      به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا در ظرفی مناسب پیاز را رنده میزنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب آن كمی گرفته شود سپس كمی روغن ریخته و گوشت را به آن اضافه كرده و وقتی رنگ گوشت تغییر كرد زردچوبه را اضافه میكنیم و اجازه میدهیم مواد با مقداری آب حدودا 1ساعت بپزند.بعد از مدت ذكر شده نخود و لوبیا سفید را به گوشت اضافه می‌كنیم. وقتی گوشت و حبوبات كاملا پخته شد برنج، عدس، سبزی و فلفل را به آن اضافه می‌كنیم و حرارت را ملایم می‌كنیم تا آش به خوبی جا بیفتد.بعد از آماده شدن روی این آش را با كشك، نعنا‌داغ و مقداری گوشت تزئین كرده و سرو می‌كنیم.
نكات:
1)این آش در آبادان به صورت بسیار تند سرو میشود.
2)این آش باید به قدری بپزد كه دقیقا مثل حلیم گوشت آن ریش ریش شود.
3)حواستان باشد آش را چند دقیقه یكبار هم بزنید تا ته نگیرد



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-12-09

آش گوجه 
 
مواد لازم :
 
سبزي آشيك كيلوگرم
آب گوجه‌ فرنگيشش پيمانه
لوبياچيتي پخته‌ شدهيك پيمانه
هویج نگيني‌شدهنصف پيمانه
فلفل دلمه‌اينصف پيمانه
آبغوره1/4 پيمانه
سير داغدو قاشق غذاخوري
روغن مايعسه قاشق غذاخوري
فلفل سياه، قرمز، نمك و زردچوبهبه ميزان لازم
رشته آشبه ميزان لازم
 
 
طرز تهيه :
 
سبزي، آب گوجه‌فرنگي، دو ليوان آب، هويج و فلفل دلمه‌اي را به همراه روغن مي‌‌پزيم. در هنگام پخت فلفل، نمك و زردچوبه را اضافه كرده و سير داغ و لوبيا چيتي را نيز مي‌‌افزاييم.
در اواخر پخت رشته را نيز افزوده و هنگام خاموش كردن آبغوره را مي‌‌ريزيم. اين آش كمي تند بوده و در هر استان به سبك خودشان پخته مي‌‌شود. در صورت تمايل مي‌‌توان از عدس، نخود، پياز و نعنا داغ استفاده كرد.



RE: انواع آش وسوپ - sadaf - 2014-12-09

طرز  تهيه آش انار
مواد لازم : برای 6 نفر
 
 
 
بلغور1 استکان
گوشت چرخ کرده250 گرم
لپهیک چهارم استکان
پیاز سرخ کرده1 عدد
زعفرانیک چهارم قاشق مربا خوری
برنج1 استکان
سبزی آش0/5 کیلو
چغندر1 عدد
آب15 لیوان
نمکبه مقدار لازم
آب انار4 استکان
 
 
 
طرز تهیه :
 
 
آب ، بلغور ، برنج ، لپه و چغندر را با هم مخلوط کنید و نیم ساعت حرارت دهید . سبزی خرد شده را با نمک و فلفل به آش بیفزایید . گوشت را با کمی برنج مخلوط کنید و به شکل کوفته ریزه در آورید و در آش بریزید . آش که پخته شده ، آب انار و پیاز داغ را اضافه کنید . موقع کشیدن ، آش را با نعنا و زعفران تزیین کنید .
   

 


طرز تهیه آبگوشت نذري - cnt30me - 2014-12-17

 
[تصویر:  1414948558.jpg]
مواد لازم برای آبگوشت نذري:
گوشت گوسفند : 2 كيلوگرم
نخود، لوبيا سفيد:  هر كدام 1 كيلوگرم
 گندم مخصوص حليم   :250 گرم
 رب: 500 گرم
 ليمو اماني: 10 تا 15 عدد
 پياز تفتي: 5 قاشق سوپخوري
  سيب زميني: 2 كيلوگرم
روغن، زردچوبه، دارچين، فلفل سياه و نمك :به ميزان لازم
 
طرز تهيه آبگوشت نذري:
 
 
ابتدا پياز را تفت داده و گوشت را هم بريزيد در حدي كه رنگ گوشت تغيير كند.
 
براي رنگ بهتر ادويه آن را در روغن تفت دهيد.
 
نمك را هم در اين مرحله اضافه كنيد.رب را تفت داده و كاملاً مخلوط مواد كنيد.
 
لوبيا، نخود و گندم را هم اضافه كنيد. آب ريخته بگذاريد به مدت 2 ساعت بپزد و جا بيفتد.
 
سيب زميني ها را پوست كنده و آنها را درسته به همراه ليمو اماني اضافه كنيد. دوباره درب ديگ را بسته و يك ساعت ديگر بگذاريد بپزد.
منبع: http://5040-shop.rozblog.com/