انجمن بانیان بهبودی
انواع کوفته - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن بانیان بهبودی (http://forum.banianbehboodi.ir)
+-- انجمن: انجمن آموزش و اطلاعات عمومی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=327)
+--- انجمن: آموزشی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=328)
+---- انجمن: آشپزی (http://forum.banianbehboodi.ir/forumdisplay.php?fid=355)
+---- موضوع: انواع کوفته (/showthread.php?tid=2860)



انواع کوفته - mehrnaz - 2013-12-08

HeartHeartHeart
کوفته با سس لیمو
مواد اولیه :


گوشت چرخ‌كرده گوساله 250 گرم

پياز كوچك يك عدد

شير سه قاشق سوپخوري

آرد سوخاري 4/1 پيمانه

تخم‌مرغ يك عدد

جعفري ساطوري شده دو قاشق سوپخوري

شير يك پيمانه

شويد ساطوري شده دو قاشق سوپخوري

آبليمو يك و نيم قاشق سوپخوري

آرد سوخاري اضافي 100 گرم

نمك، فلفل سياه پودر زنجبيل جوزهندي و روغن به ميزان لازم

آرد 25 گرم

كره 25 گرم





طرز تهیه

گوشت چرخ‌كرده را به همراه پياز ريز رنده شده، جعفري، نمك، فلفل، ادويه‌ها و تخم‌مرغ مخلوط مي‌كنيم. آرد سوخاري و سه قاشق سوپخوري شير را هم مي‌زنيم و به مواد كوفته اضافه مي‌كنيم و با دست خوب ورز مي‌دهيم. از مواد به اندازه يك تخم‌مرغ برداشته، در دست گرد مي‌كنيم و در آرد سوخاري اضافي مي‌غلتانيم و يك ساعت در يخچال قرار مي‌دهيم. كوفته‌ها را در مقداري روغن سرخ مي‌كنيم، بعد مقداري آب روي آنها ريخته، تا حدي كه آنها در آب باشد، در ظرف را بسته تا بپزند.

طرز تهيه سس

در يك ظرف لعابي كره را ريخته، روي حرارت ملايم قرار مي‌دهيم تا ذوب شود. آرد را اضافه مي‌كنيم و هم مي‌زنيم، شير را هم اضافه كرده و سريع هم مي‌زنيم. نمك و فلفل را هم افزوده روي حرارت ملايم آرام آرام هم مي‌زنيم تا سس كمي غليظ شود، بعد شويد را اضافه كرده، آبليمو مي‌ريزيم و سريع هم مي‌زنيم. 10 دقيقه آخر پخت كوفته‌ها، اين سس را به آن اضافه مي‌كنيم.



RE: انواع کوفته - sadaf - 2013-12-10

کوفته گردو

گوشت چرخ‌كرده 250 گرم

گردو چرخ‌كرده 150 گرم

پياز يك عدد

آرد سوخاري دو قاشق سوپخوري

زعفران آب كرده دو قاشق سوپخوري

پياز خلالي خرد شده يك عدد

رب گوجه‌فرنگي يك قاشق سوپخوري

رب انار نصف قاشق سوپخوري

گردو چرخ‌كرده يك قاشق سوپخوري

روغن و نمك به ميزان لازم

آب دو پيمانه

طرز تهیه
پياز را رنده كرده و با گوشت چرخ‌كرده، گردو، آرد سوخاري، نمك و يك قاشق از زعفران مخلوط مي‌كنيم. مواد را خوب ورز مي‌دهيم تا گوشت چسبندگي لازم را به دست آورد. به اندازه يك نارنگي از مواد برداشته، گرد كرده و در كمي روغن تفت مي‌دهيم. همه مواد را به همين صورت گرد كرده و تفت مي‌دهيم.
پياز خلالي را در روغن تفت داده، سپس باقيمانده زعفران، رب گوجه‌فرنگي، رب انار و يك قاشق گردو چرخ‌كرده را به آن افزوده و تفت مي‌دهيم. كمي نمك اضافه كرده و در انتها گوشت‌ها را به آن مي‌افزاييم. آب را نيز به مواد در حال پخت اضافه مي‌كنيم تا کوفته‌ها بپزند.



RE: انواع کوفته - abbas - 2013-12-19

طرز تهیه کوفته لوبیا سفید

لوبیا سفید را از شب قبل خیس می کنیم. بعد با کمی آب آن را می پزیم تا به خوبی نرم شود. سپس آب آن را گرفته و لوبیا را به صورت له و خمیر در می آوریم ...

لوبیا سفید,کوفته




مواد لازم برای آشپزی آکا

برای آشپزی آکا
لوبیا سفید (خیس شده) 5/1پیمانه
کدو سبز ( رنده شده) 2 عدد
هویج ( رنده شده) 2 عدد
سیب زمینی ( پخته وله شده) 4 عدد
ذرت ( پخته شده) 1 پیمانه
کنجد ( بو داده) 1 قاشق غذا خوری
جعفری تازه 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری
نمک 2 قاشق چای خوری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
پودر نان 3پیمانه
پنیر سفید (رنده شده)


مواد لازم برای آشپزی آکا

برای تهیه خمیر:
آرد سفید 5/1 پیمانه
نمک 2 قاشق چای خوری
آب 2 پیمانه


طرز تهیه:





لوبیا سفید را از شب قبل خیس می کنیم. بعد با کمی آب آن را می پزیم تا به خوبی نرم شود. سپس آب آن را گرفته و لوبیا را به صورت له و خمیر در می آوریم . بعد در یک کاسه ی بزرگ تمام مواد شامل : کدو سبز و هویج رنده شده ، سیب زمینی له شده، کنجد ، فلفل سیاه، جعفری خرد شده، پودر جوزهندی، پنیر سفید رنده شده، ذرت پخته شده، آب لیمو ترش و نمک را خوب با هم ترکیب می کنیم و از این ترکیب حدود 10 الی 12 عدد کوفته درست می کنیم.
بعد آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و سپس با آب سرد ترکیب می کنیم تا مایه ی مناسبی که کمی غلظت داشته باشد بدست آوریم. یکی یکی کوفته ها را در مایه ی ذکر شده فرو می کنیم و سپس در پودر نان می غلتانیم. اکنون روغن را در ظرف کوچک و مناسبی داغ کرده و و با احتیاط کوفته ها را در روغن فراوان سرخ می کنیم تا رنگ آن ها طلایی شود. بعد در ظرفی مناسب می چینیم. هم چنین می توانیم دور تا دور آن را با جعفری تازه تزیین کرده و به صورت گرم سرو کنیم.
این کوفته ها را می توانیم با سس خرما یا تمرهندی مصرف کنیم.

منبع : ماهنامه دنیای تغذیه

برچسب ها: کوفته.
گوشت قلقلی با اسپاگتی - آشپزی آکا
کوفته هویج فرنگی - آشپزی آکا
کوفته مرغ با سس قارچ - آشپزی آکا
کوفته لپه - آشپزی آکا
کوفته گوشت و سبزیجات - آشپزی آکا




RE: انواع کوفته - sadaf - 2014-01-07

كوفته قلقلی

مواد لازم براي چهار نفر

گوشت چرخ‌كرده: 300 گرم

پياز متوسط رنده شده: يك عدد

رب گوجه‌فـرنگي: دو قاشق غـــذاخوري

برنج: 1/4 پيمــانه

نمك، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم

سبزي خشك شـــامل (ترخان، مرزه، ريحـــان و نعنا): چهار قاشق غـــذاخوري

آرد سوخاري و روغن: به ميزان لازم

تخم‌مرغ: يك عدد

فلفل دلمه‌اي: يك عدد

پياز داغ: چهار قاشق غذاخوري

طرز تهيه

گوشت چرخ‌كرده را در كاسه‌اي ريخته و پياز را به آن اضافه مي‌كنيم. زردچوبه، فلفل سياه يا قرمز و كمي نمك افزوده و با دست ورز مي‌دهيم، بعد تخم‌مرغ و سبزي‌هاي معطر خشك را هم اضافه مي‌كنيم و با دست خوب ورز داده تا مخلوط شوند. برنج را با كمي زردچوبه در آب در حال جوش ريخته و آبكش مي‌كنيم، سپس آن را به مواد افزوده و ورز مي‌دهيم.

آرد سوخاري را با مقداري نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط مي‌كنيم. كوفته‌ها را به اندازه نارنگي در دست گرد كرده و در آرد سوخاري مي‌غلتانيم و به مدت نيم ساعت در يخچال قرار مي‌دهيم، سپس كوفته‌ها را در روغن سرخ مي‌كنيم.

براي سس كوفته، رب گوجه‌فرنگي را در كمي روغن در قابلمه تفت مي‌‌دهيم تا بوي خامي آن گرفته شود، كمي نمك و فلفل سياه به آن مي‌زنيم، سپس پيازداغ را هم اضافه مي‌كنيم و مقداري آب مي‌افزاييم. وقتي آب جوشيد، كوفته‌ها را در آب در حال جوش اضافه مي‌كنيم. در ظرف را به صورت نيمه‌باز قرار مي‌دهيم. فلفل دلمه‌اي را حلقه‌اي برش زده، روي كوفته‌ها گذاشته و به مدت يك تا يك ساعت و نيم زمان مي‌دهيم تا بپزند.
نکته

براي تهيه كوفته بهتر است از گوشت كم‌چرب استفاده كنيد.

سبزي اين كوفته شامل نعنا يك قاشق غذاخوري، ترخان يك قاشق غذاخوري، مرزه و ريحان از هر كدام دو قاشق غذاخوري است.

مي‌توان برنج را به صورت كته نيز پخت.

به اندازه‌اي آب به سس بيافزاييد تا روي كوفته‌ها را بگيرد.

كوفته‌ها را روي هم نگذاريد.



RE: انواع کوفته - sadaf - 2014-03-08

مواد لازم
گوشت ۲۵۰ گرم (چرخکرده)
پیاز ۲ عدد
فلفل دلمه ای ۱ عدد
آرد نخودچی ۴ قاشق غذاخوری
سبزی ۲ قاشق غذاخوری (شامل ریحان ،ترخان یا جعفری خرد شده)
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زیتون به میزان لازم (سیاه یا سبز و بدون هسته)
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۱ حبه
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
آب نصف لیوان
کاری ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا ۱ عدد پیاز را رنده ریز کرده و گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید.
۲- فلفل دلمه ای را ریز ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
۳- مواد را خوب ورز بدهید و آرد نخودچی و سبزی معطر را نیز بیفزایید و همه مواد را خوب مخلوط کرده و چند دقیقه ای ورز دهید.
۴- نمک و فلفل را نیز افزوده و مخلوط کنید.
۵- بعد مقداری از گوشت را بردارید و در دست باز کنید.

۶- یک زیتون وسط گوشت بگذارید و کاملاً گوشت را مانند توپ گلوله کنید.
۷- سپس کوفته‌ها را در روغن زیتون داغ تفت دهید.
۸- در ظرف گودی پیاز داغ کرده و کوفته ها را به همراه رب گوجه فرنگی و سیر رنده شده بیفزایید.
۹- در آخر، آب لیموترش و نصف لیوان آب بریزید و اجازه دهید بپزد.
۱۰- در صورت تمایل چند عدد زیتون و گوجه فرنگی را حلقه حلقه کنید و به غذا اضافه کنید و بگذارید آب غذا کاملاً کشیده شود.
۱۱- سپس آن را در ظرف سرو و نوش جان کنید.
نکات
۱- در صورت تمایل از روغن دلخواه به جای روغن زیتون استفاده کنید.
۲- گوشت مصرفی اگر مخلوطی از گوشت گوساله و گوسفند باشد خوشمزه تر خواهد بود.
۳- در صورت تمایل به جای سبزی تازه از نعنا یا ریحان خشک و یا هر سبزی دلخواه دیگری استفاده کنید.
۴- اگر مواد شما زیادی سفت شد به آن یک عدد زرده تخم مرغ اضافه کنید و اگر خیلی شل بود کمی آرد نخودچی بیفزایید.