انواع غذاهای هندی - sadaf - 2014-05-01
قورمه مرغ هندی
مواد لازم براي مزهدار كردن مرغ:
ماست3 تا 4 قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي1 قاشق غذاخوري
پودر فلفل قرمز1 قاشق چايخوري
پودر زيره سبز1 قاشق چايخوري
پودر تخم گشنيز1 قاشق چايخوري
نمک1 قاشق چايخوري
آبليمو ترش1 قاشق غذاخوري
گشنيز تازه خرد شده1 قاشق غذاخوري
روغن مايع1 قاشق غذاخوري
مرغ500 گرم
مواد لازم براي سس:
شير نارگيل 250 ميلي ليتر
رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري
ماست 2 قاشق غذاخوري
پودر تخم گشنيز 1 قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز به مقدار دلخواه
سير (رنده شده) نصف قاشق مرباخوري
زنجبيل (رنده شده) نصف قاشق مرباخوري
(در صورت استفاده از زنجبيل خشک نصف قاشق چايخوري)
آب يک ليوان سرخالي
روغن 3 قاشق غذاخوري
هل سبز 3 عدد (له شده)
خامه 100 گرم
گشنيز تازه (خرد شده) 1 قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي (براي تزيين) 1 عدد خلال شده
بادام ورقه شده 50 گرم
ابتدا مرغ را مزهدار کرده سپس کبابي و يا گريل ميکنيم، بعد در سس ريخته و با گوجهفرنگي تازه تزيين ميکنيم اين خوراک خوشمزه با نان هندي خوشمزهتر خواهد شد.
براي تهيه شير نارگيل:
پودر نارگيل را با آب در مخلوطکن ريخته و يک تا دو دقيقه هم ميزنيم. سپس از صافي ريز يا پارچه ململ رد ميکنيم؛ شير نارگيل آماده است.
طرز تهیه :
1ـ ابتدا ماست، رب، فلفل، زيره، پودر تخم گشنيز، نمک، آبليمو، گشنيز و روغن را در کاسهاي مخلوط کرده، مرغها را به آن اضافه ميکنيم و ميگذاريم 2 ساعت بماند تا مزهدار شود.
2ـ در اين فرصت سس را حاضرميکنيم. ابتدا شير نارگيل، رب گوجه فرنگي، ماست، پودر تخم گشنيز، فلفل، نمک، زنجبيل، سير و آب را مخلوط ميکنيم، روغن را در قابلمهاي ريخته و هلها را 30 ثانيه تفت ميدهيم سپس مواد مخلوط شده را اضافه كرده و با قاشق مرتب هم ميزنيم. بعد خامه، گشنيز و بادام ورقه شده را هم اضافه ميکنيم و کنار ميگذاريم.
3ـ مرغها را يا در فر (دماي 190 درجهي سانتيگراد، در طبقه وسط فر به مدت 35 تا 40 دقيقه) بريان ميکنيم يا کبابي ميکنيم.
4ـ سپس مرغها را با سس مخلوط كرده و با گوجه فرنگي تزيين ميکنيم.
RE: انواع غذاهای هندی - MOZHGAN - 2014-08-17
مرغ تندوری (غذای هندی)
مواد لازم : ماست | 200 گرم | زنجبیل تازه، رنده شده | یک قاشق غذاخوری | سیر، له شده | یک قاشق غذاخوری | رب تندوری | یک قاشق غذاخوری | رنگ غذای مخصوص تندوری (دلخواه) | ½ قاشق چایخوری | زیره | 2 قاشق چایخوری | تخم گشنیز | 2 قاشق چایخوری | گرام ماسالا | یک قاشق چایخوری | پودر پاپریکا | ½ قاشق چایخوری | ران و سینه مرغ | یک کیلوگرم |
مواد لازم برای تهیه سس نعناع: ماست | 200 گرم | نعناع، درشت خرد شده | یک دسته کوچک | گشنیز، درشت خرد شده | یک دسته کوچک | پیاز کوچک، درشت خرد شده | ½ | گوجه فرنگی، درشت خرد شده | یک عدد | دانه انار خشک، آسیاب شده | 2 قاشق غذاخوری | زردچوبه | یک قاشق چایخوری | پودر فلفل چیلی,نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه : برای آماده کردن مرغ همه مواد را به غیر از مرغ درون یک کاسه ریخته و هم بزنید تا کامل مخلوط شود. تکه های مرغ را در این مخلوط ریخته و به خوبی هم بزنید تا کاملاً به خورد یکدیگر بروند. بگذارید به مدت دو ساعت داخل یخچال بماند. برای تهیه سس نعناع مواد را داخل مخلوط کن ریخته و به اندازه دلخواه پودر چیلی و نمک به آن اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید تا مخلوط صاف و یکدستی حاصل شود. فر را با بالاترین درجه آن گرم کنید. مرغ ها را به مدت 20 دقیقه بپزید و سپس حرارت را کم کنید تا 120 درجه سانتیگراد و تا پخت کامل ادامه دهید. با سس نعناع سرو نمایید.
RE: انواع غذاهای هندی - MOZHGAN - 2014-08-17
بریانی سبزیجاتن اسم بریانی که میاد شاید یاد مرغ بریون بیافتیم یا حتی یاد بریونی که غذای شهر اصفهانه. ولی در سطح بین المللی بریانی در حقیقت یه غذای هندیه که با برنج و ادویه فراوان و همین طور گوشت؛ مرغ, ماهی یا سبزیجات تفت داده شده درست میشه و نام بریانی هم که از ریشه فارسی اون یعنی بریان کردن و سرخ کردن گرفته شده, به همین دلیل هست. در بین بریانی ها, بریانی سبزیجات یکی از محبوترین غذاهای منه! اولا چون خیلی معطر و خوشمزه ست و بعد هم به خاطر حجم بالای سبزیجات و مقدار استفاده برنج کمتر میشه و به همین خاطر خیلی مناسب مواقعیه که دوست داریم پلوی کمتری در برنامه غذایی مون داشته باشیم.مواد لازم*:برای پلو:برنج باسماتی ...................................... یک و نیم پیمانهچوب دارچین....................................................دو عددهل............................................................... چند دانهبرگ بو....................................................... یکی, دو عددزرد چوبه.................................................. به مقدار لازم سبزیجات **:گل کلم درشت خورد شده.................................................. یک و نیم لیوانلوبیا سبز درشت خورد شده........................................................ یک لیوانهویج درشت خورد شده..............................................................یک لیوانفلفل دلمه ای رنگی درشت خورد شده..........................................یک عددنخود فرنگی............................................................................... یک لیوانپیاز خورد شده..............................................................................یک عددسیر خورد شده...........................................................................4-3 حبهزنجفیل تازه رنده شده................................................. دو فاشق غذا خوریادویه جات***:زردچوبه................................................................. یک قاشق چای خوریپودر کاری................................................................. دو قاشق چای خوریزیره........................................................................ یک قاشق چای خوریپودر تخم گشنیز................................................... ...یک قاشق چای خوریگرام ماسالا............................................................. یک قاشق چای خوریفلفل قرمز(در صورت تمایل)..................................... یک قاشق چای خوریپودر میخک............................................................... یک قاشق چای خوریما بقی مواد:ماست................................................................یک سوم الی نصف لیوانآب گوجه فرنگی............................................................... یک سوم لیوانپنیر (مثل پنیر فتا)............................................................. حدودا 50 گرمکشمش.................................................................یک قاشق غذا خوریبادام هندی............................................................. یک قاشق غذا خوریزعفران............................................................................. به مقدار لازمنمک و روغن ****........................................................... به مقدار لازم طرز تهیه:اول از همه برنج رو از قبل خیس می کنیم و بعد از این که مقداری آب رو جوش آوردیم , ابتدا داخش کمی نمک و کمی زرد چوبه می زنیم و بعد برگ بو, چوب دارچین, و دانه های هل را داخلش می ریزیم . بعد برنج رو اضافه می کنیم. بعد از چند دقیقه, برنج رو کمی دون آبکش می کنیم و چوب دارچین, برگ بو و داهنه های هل رو هم از داخلش در میاریم و برنج رو کنار میذاریم.حالا می ریم سراغ سبزیجات. اول کمی روغن رو داغ می کنیم و بعد پیاز رو داخلش می ریزیم و کمی تفت میدیم. بعد از چند دقیقه , سیر رو اضافه می کنیم و باز کمی تفت میدیم و بعد زنجفیل رو می ریزیم و کمی تفت میدیم. حالا یه کنار تابه و داخل روغن ادویه جات رو کم کم می ریزیم و تفت میدیم تا عطرشون بلند شه و بعد از این که ادویه هامون تفت خورد کم کم با ما بقی مواد داخل تابه مخلوطشون می کنیم.حالا نوبت سبزیجات هست. از سفت ترین شروع می کنیم که هویج هست و کمی تفت می دیم و باز سبزی بعدی رو اضافه می کنیم تا به نرم ترین که نخود فرنگی هست برسیم. حالا ماست رو کمی با قاشق می زنیم تا خوب یک دست بشه و بعد به سبزیجات اضافه می کنیم و پنیر رو هم می ریزیم. در ظرف رو میذاریم تا یه چند دقیقه ای سبزیجات با ماست بپزند. اضافه کردن پنیر علاوه بر کمک به پخت سبزیجات, اون ها رو مزه دار هم می کنه. بعد از چند دقیقه به سبزیجات مون سر می زنیم. هم می زنیم و آب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و باز در ظرف رو میذاریم تا سبزیجات بپزن.بعد از چند دقیقه دوباره سر می زنیم. اگر سبزیجات پخته بودن در ظرف رو بر میداریم و اجازه می دیم که آب اضافی شون کشیده شه در حینی که مواظبیم زیادی نپزن و نرم نشن. . بعد زیرش رو خاموش می کنیم.حالا ظرف مناسبی رو بر میداریم و یه لایه برنج می ریزم و یه لایه سبزیجات تا مواد مون تموم شه. هر لایه هم روی برنج زعفران دم کرده می دیم تا برنج حسابی خوش رنگ بشه. و بعد روی حرارت ملایم بریانی رو دم می کنیم . صبر می کنیم تا خوب دم بکشه و غذای خوشمزه مون آماده شه.تو این فاصله کشمش و بادام زمینی رو یکمی تفت میدیم تا براق شن و بعد از دم کشیدن بریانی, موقع سرو روی اون بادام زمینی و کشمش می ریزیم و با چند برگ گشنیز تزیین می کنیم!نوش جان!!!!!_________________________________________________________* من این غذا رو با موادی که در اختیار دارم درست می کنم ولی خود هندی ها مواد خاص تری دارن. مثلا از برگ کاری به جای پودر کاری استفاده می کنن.** می تونین از هر سبزیجاتی که تو خونه دارین و بنا به سلیقه تون در این غذا استفاده کنین. نکته مهم اینه که این در این غذا از سبزیجات با برش درشت استفاده میشه. *** شاید خیلی از ادویه جات در دسترس خیلی ها نباشه. در این صورت می تونین فقط از ادویه جات اصلی مثل پودر کاری, زیره و فلفل استفاده کنین. نتیجه اش خیلی از این دور نیست.**** هندی ها خودشون غذاهاشون رو با یه روغن معطر که تو ایرانیه چیزی مشابه روغن حیوانی یا روغن خوب هست درست می کنن. اگه دوست داشتین می تونین موقع دم کردم برنج روی اون روغن حیوانی یا کره بدین.
RE: انواع غذاهای هندی - MOZHGAN - 2014-08-17
خورشت کاری با مرغ اسم غذاهای هندی که میاد, اول از همه یاد تندی شون میافتیم ولی اکثر مواقع میشه با تنظیم ادویه ها, تندی غذا رو طبق ذائقه مون تنظیم کنیم. یکی از غذا های هندی خوشمزه و خیلی آسون, خورشت کاری با مرغ هست. پس اگه اهل عذاهای ادویه دار هستین, با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون برای درست کردن این غذای خوشمزه, ساده و در عین حال متفاوت بگم. مواد لازم*:سینه مرغ خورد شده................................................................... نیم کیلوپیاز................................................................................. یک عد نسبتا بزرگپودر کاری غیر تند......................3 تا قاشق چای خوری معمولی یا 2 تا سر پر پودر تخم گشنیز......................................................... یک قاشق چای خوریفلفل قرمز..................................................... یک قاشق چای خوری یا کمترسیر............................................................................................ 3-2 حبهسس سفید**............................ نصف لیوان الی یک لیوان بر حسب سلیقهنمک, فلفل, روغن ................................................................ به مقدار لازمطرز تهیه:پیاز رو خلال می کنیم و تو کمی روغن تفت میدیم. کمی که سبک شد, سیر رو که له کردیم اضافه می کنیم ویه تفت کوچیک میدم و بعد هم ادویه ها شامل پودر کاری, پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز رو اضافه می کنیم و بعد از یه تفت سریع که عطرشون رو بلند می کنه, سینه مرغ رو که به قطعات کوچیک خورد کردیم, اضافه می کنیم , روش کمی نمک می پاچیم خوب تفت میدیم. بعد کمی آب, حدود یک و نیم الی دو لیوان مثلا, اضافه می کنیم. زیر شعله رو کم می کنیم و اجازه می دیم تا مرغ ها بپزن, خورشت جا بیافته . بعد از حدودا نیم ساعت , چهل دقیقه سر میزنیم, اگه خوب آب غذا کشیده شده بود, مقداری سس سفید اضافه می کنیم , غذا رو می چشیم و مزه اش رو بالانس می کنیم و زیرش رو خاموش می کنیم.قبل از سرو کمی گشنیز تازه روی غذا خورد می کنیم و با برنج نوش جان می کنیم!!!__________________* خیلی ها به این غذا رب اضافه می کنن ولی به نظر من اصالت این غذا به رنگ قشنگ خود کاری هست.بعضی ها هم قارچ یا فلفل دلمه ای می ریزن که من نمی ریزم ولی اگه کسی دوست داره می تونه این مواد رو اضافه کنه.** در اکثر رسپی ها به این غذا خامه اضافع میشه که من اون رو باسس سفیه جایگزین کردم چون سس سفید هم غلظت خوبی به خورشت میده و هم کم کالری تر از خامه هست.سس سفید رو هم با دستور متداولش یعنی به اذای هر 25 گرم کره, 25 گرم یا یه قاشق سر پر آرد سفید و یه لیوان یا 250 میلی لیتر شیر داغ میشه درست کرد. به این ترتیب که اول کره رو داخل ظرف می ریزم و آرد رو اضافه می کنیم و حسابی یه چند دقیقه ای هم می زنیم تا خوب مخلوط شن و مواظب هم هستیم که آردمون نسوزه. بعد شیر داغ رو اضافه می کنیم و باز خوب هم می زنیم تا کم کم سس به غلظت برسه و در آخر هم کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم.
طرز تهیه خورش ماست هندی - sadeghbahoar - 2018-09-22
![[تصویر: _ماست_هندی.jpg]](http://farsinow.com/wp-content/uploads/2018/09/خورش_ماست_هندی.jpg)
خورش ماست هندی یکی از خورش های خوشمزه و معروف کشور هند است که به دلیل اینکه با ذائقه ما ایرانی ها سازگار است در کشور عزیزمان فراگیر شده است.مواد لازم خورش ماست هندی | سینه مرغ | ۱ عدد | پیاز | ۱ عدد | سیر | ۲ حبه | ماست | ۱ پیمانه | رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری | جعفری خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری | زیره سیاه | نصف قاشق چایخوری | پودر کاری | نصف قاشق مرباخوری | نمک و ادویه | به میزان کافی |
طرز تهیه خورش ماست هندی ابتدا نیمی از یک عدد پیازی که داشتیم را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با روغن تفت میدیم. نکته قابل توجه در مورد خورشت ماست هندی اینست که در صورتی که روغن بیشتری داشته باشه لذیذتر میشود.وقتی پیاز نرم شد و به خوبی تفت داده شد و کمی تغییر رنگ داد ، مقداری زرچوبه و فلفل اضافه کرده و سینه مرغ رو هم که از قبل خرد کردیم داخلش میریزیم و مواد را با هم تفت میدهیم.بعد از اینکه مرغ تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی و زیره را هم اضافه میکنیم و مواد را با هم تفت میدهیم تا رب گوجه فرنگی هم سرخ بشه و طعم خامیش گرفته شود.در زمانی که رب گوجه فرنگی سرخ میشود سس خورش را درست میکنیم به این ترتیب که نصف باقیمانده پیاز، جعفری، سیر و ماست رو داخل غذا ساز میریزیم.غذا ساز رو چند پالس میزنیم تا همه مواد خوب خرد شده و یکدست شوند. حالا سس را به مرغ اضافه کرده و نمک هم میریزیم و مواد رو در حد مخلوط شدن هم میزنیم.حدود یک لیوان آب داخل قابلمه ریخته و درش را میبندیم و اجازه میدهیم تا خورشت ماست هندی با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش ، پودر کاری را هم اضافه میکینم. حالا اجازه میدهیم تا خورشت خوب جا بیفتد و آبش کم کم کشیده شود.پس از اینکه آب غذا تبخیر شد و به روغن انداختن افتاد در نهایت خورش ما حاضر است و میتوانیم آنرا با برنج یا سرو کنیم.
RE: انواع غذاهای هندی - pujaquvyw - 2022-11-19
تدریس موثر چیست
ویژگی های یک معلم خوب چیست
|