2013-12-09، 12:09
مواد اولیه :
رشـته پـلو
مواد لازم براي چهار نفر
گوشت گوسفند: 300 گرم
پياز متوسط: يك عدد
سير: دو حبه
روغن و كره: به ميزان لازم
نمك و فلفل: به ميزان لازم
برنج: چهار پيمانه
رشته پلويي: يك پيمانه
كشـمش پلويي: نصف پيمانه
خرما: هشت عدد
زعـفران دم كرده غليظ: دو قاشق سوپخوري
ادويه شامل(زيره سياه، فلفل سياه و فلفل قرمز): يك قاشق چايخوري
شكر: چهار قاشق غذاخوري
طرز تهیه
رشته پلو يكي از غذاهاي بسيار خوشمزه است كه در حال حاضر هم به همان شكل، فقط با كسر شكر طبخ و سرو ميشود. در گذشته لابهلاي اكثر پلوهايي كه در آن كشمش و خرما بوده از شكر هم استفاده ميكردند.
طرز تهيه
پياز را خرد كرده با سير، گوشت و يك قاشق روغن كمي تفت داده، سپس دو پيمانه آب ريخته و ميگذاريم تا بپزد. نيم ساعت آخر نمك و فلفل را هم ميافزاييم.
برنج را از قبل خيس كرده، در آب جوش ميريزيم و حرارت ميدهيم تا وقتي كه اگر دانهاي از برنج را با دندان فشرديم مغز آن خام باشد، اما با فشار بيشتر نصف شود. در اين حالت برنج نيم پخت است كه معمولا بعد از اين حالت برنج پنج دقيقه ديگر بايد بجوشد. زماني كه به اين حالت رسيد، رشته را در آن ريخته و پس از پنج دقيقه آبكش ميكنيم. روي برنج آب سرد ميريزيم تا لعاب آن برود، بعد لابهلاي برنج، ادويه و شكر ميزنيم. حالا كف قابلمه را كمي روغن ريخته و نيمي از برنج را در آن ميريزيم، سپس كمي زعفران ریخته و گوشت پخته را كه تكه تكه كرديم، روي پلو گذاشته و مابقي پلو را روي آن ميريزيم. در قابلمه را ميگذاريم و حرارت را زياد ميكنيم تا زماني كه اگر در قابلمه را برداريم از پلو بخار بلند شود. 1/4 پيمانه آب جوش را با يك قاشق روغن مخلوط و روي پلو ميدهيم و دمكني گذاشته تا يك ساعت دم بكشد. در تابهاي كشمش را سرخ كرده و كنار ميگذاريم. پوست خرماها را جدا كرده، هسته را در آورده و گوشت خرما را تفت داده و كنار ميگذاريم. در همان تابه دو تا سه قاشق كره (حدودا 50 گرم) ميريزيم و صبر ميكنيم تا آب شود، حرارت را خاموش كرده و صبر ميكنيم تا از حرارت بيفتد، سپس مابقي زعفران را در آن ريخته و كنار ميگذاريم. پلو دم كشيده را در ظرف مورد نظر ميكشيم. مقداري از آن را كه در حدود هفت يا هشت قاشق غذاخوري است در تابه كره و زعفران ريخته و مخلوط ميكنيم. رشته پلاو را با پلو زعفراني، كشمش و خرما سرو ميكنيم.