2014-01-22، 06:44
مطابق سنت اول عمل كردن خيلي سخت و گاهي دردناك و غير ممكن به نظر مي رسد ولي با تمرين كردن و همچنين كاركرد قدم هاي دوازده گانه امكان پذير است .
درست زماني كه اين سنت سخت به نظر مي رسد بايد سري به نحوه ي كاركرد قدم های دوازه گانه زد .
كاربرد اصول روحاني
ما در كاربرد اصول روحاني هر سنتي به مفاهيم الهي پي برده و مي توانيم در رابطه با آن سنت فضائل اخلاقي مان را مرتفع سازيم .
در سنت يكم با اصل هاي روحاني چون تسليم پذيرا شدن قبول تعهد از خود گذشتگي محبت و گمنامي آشنا مي شويم .
تسليم و پذيرا شدن لازمه ي اتحاد ماست و به ما كمك مي كند كه اعتماد و باورمان نسبت به نيروي برتر بيشتر شود ...
گذشتن از آرمان هاي شخصي ، بحث نكردن ، نجنگيدن ، غرض ورزي نكردن و گذشتن از آنچه ما به توسط هواي نفسمان خواهان آن هستيم با اجراي تسليم و پذيرا شدن آسان تر مي شود .
عجز ما مي بايست به شكلي باشد كه در ما روحيه ي تسليم را بپروراند تا كاركردن و چگونگي عمل كردن در گروه آسان تر شود .
اگر كه ما در سرزمين بهبودي زندگي مي كنيم سنت ها سايه باني است كه به ما كمك مي كند دور نماي بيشتري از خود داشته باشيم .
ما به هنگامي مي توانيم يك دور نماي كلي از انجمن داشته باشيم كه به روي قدم هاي دوازده گانه كاركرد داشته باشيم از منافع شخصي مان گذشت كنيم و بتوانيم به هر گونه عقيده اي فكر كنيم .
اين تنها راه پيشرفت انجمن مي باشد
قبول تعهد به ما كمك مي كند كه مسئوليت رفتار خود را به عهده بگيريم و نسبت به بهبودي در انجمن متعهد باشيم هنگامي كه این اصل گسترش پيدا مي كند قدرتي ايجاد مي كند كه به نوبه ي خود يكي از موثرترين عوامل خدماتي در انجمن مي باشد .
تعهد پذيري ما كمك مي كند پياممان را با وسعت بيشتري به معتاد در حال عذاب برسانيم .
پايمال كردن خودخواهي و خودپرستي باعث مي شود ما با محبت و دلسوزي هر چه تمام تر به برآورده كردن احتياجات ديگران كمك كنيم و احتياجات گروه را به خواسته هاي شخصي خودمان ترجيح دهيم .
ما بايد حركت خودمان را از تك محوري بودن به سمت و سوي خدا محوري شدن آغاز كنيم و اين كار از خودگذشتگي را در ما نياز دارد .
گوش كردن محبت آميز و نشان دادن علاقه اي كه در موقع صحبت كردن و يا رفتار با ديگران از خود بروز مي دهيم سهم به سزايي را در برقراري اتحاد و وحدت گروه به دنبال خواهد داشت .
اينجا اتحاد وحدت و يكپارچگي حرف اول را مي زند و اهميت فوق العاده اي دارد .
تمامي سنت هاي بعدي روي ستون اتحاد ما به عنوان يك انجمن بنيان گرديده است . وقتي كه متوجه تنها ستون بقاي انجمن باشيم و فقط بر روي اين اصل لازم براي بقا متمركز شويم . گروه متحد و يكپارچه باقي مي ماند و ما به اين درك خواهيم رسيد كه حفظ روابط خوب ما با هم از تمام مسائلي كه مي تواند باعث دوري ما از يكديگر شوند مهم تر است .
ما مدام از خودمان تراز مي گيريم و مدام بررسي مي كنيم كه آيا حرف هايي كه مي زنيم و اقداماتي كه انجام مي دهيم باعث دور شدنمان از يكديگر مي شود يا ما را به هم نزديك خواهد كرد . اين اصل زماني امكان پذير است كه ما از خود بزرگ بيني ها، خودپرستي ها و خودخواهي ها و منم ها جدا شده باشيم و با اصل گمنامي زندگي كنيم، ما آرام آرام و با در نظر گرفتن اصل گمنامي در سنت يكم فهم و درك اين مسئله را پيدا مي كنيم كه منافع مشترك مي بايست در راس قرار گيرد !
رعايت عجز و تسليم بودن من در سنت يكم به مراتب خيلي بيشتر از نوع تسليم و عجز من در قدم يكم مي باشد .
حسادت كردن ( حسد ورزي ) به ديگران باعث به وجود آمدن عدم پذيرش در من شده و خلاف سنت يكم است .
قرار نيست كه همه آنگونه فكر كنند كه من خوشم بيايد . عدم رعايت سنت يكم يعني شروع رفتارهاي ضد اجتماعي .
گاهي پيش مي آيد كه اولين و بزرگترين توقع من از ديگران از خودگذشتگي باشد ولي خودم هرگز نمي توانم اين كار را انجام دهم .
خلاء و كمبود محبت در ما بيشتر از هر چيز ديگر وجود دارد ما فقط و فقط تنها با محبت كردن به ديگران مي توانيم اين كمبود را جبران كنيم .
ما در گروه جوري رفتار مي كنيم كه دوست داريم با ما رفتار كنند .
احساس تملك نسبت به جايگاه خدمتي ام يعني عدم رعايت سنت يكم .
زماني كه خداوند شروع به حركت مي كند كافيست من از سر راه خداوند كنار بروم . گاهي بزرگترين خدمت خدمت نكردن است . من لازم است در وادي نيستي حركت كنم تا هست شوم .
ما بايد به هم محبت كنيم تا زنده بمانيم . جلا بخشيدن به قلب به توسط تراز نامه ي قدم دهم لازمه ي داشتن اين محبت است .
حالا اين سئوالات مطرح مي شود
براي تداوم بهبودي در راستاي سنت يكم چه بايد كرد و اين سنت چگونه در رابطه با پيام رساني ، حفظ جلسات و برابري اعضا كاربرد دارد و اصل سنت اول در برنامه را چگونه بايد رعايت كنيم ؟
اين اصول جهت حركت در راستا و سمت و سوي سنت يكم مي تواند به من كمك كند .
كمك به حفظ اتحاد و يكپارچگي گروه ، محيا كردن فضاي امن جهت مشاركت آزاد اعضا ، حفظ گمنامي ، رعايت كردن اصول طبق آنچه كه در كتاب است ،حضور مداوم در جلسات اداري ، تعاون در گروه و ارائه خدمات صادقانه ، خدا محوري ، جدا شدن از منيت ، ناسازگار نبودن با گروه ، پافشاري نكردن بر روي پيشنهادات خود ، از خود گذشتگي ،گذشتن از منافع شخصي ، تعهد و مسئوليت پذير بودن در خدمات ، هماهنگي با گروه، حمايت كردن و احترام گذاشتن به خدمتگزاران ،كاركرد قدم دوازده ، سرويس به تازه وارد ، چگونگي عملكرد و جدا شدن از غرايض شخصي ، محبت كردن به اعضا ، اجازه اشتباه دادن به ديگران ، ارائه خدمات صادقانه ، رعايت اصول معنوي و روحاني برنامه ، داشتن سر و وضعي مرتب و آراسته و جذاب .........
.... همه و همه از نكاتي است كه مي تواند چالش هاي گروه نيز باشد . اين گونه چالش ها مي تواند خطرات خاص خود و مضرات خود نسبت به گروه و منافع آن را نيز داشته باشد .
سنت يكم نبض برنامه ي بهبودي انجمن معتادان گمنام است كه رعايت آن تداوم پاكي و بهبودي ما را به ارمغان مي آورد .