2014-04-23، 06:11
فوایدو خواص سیب
سیب ، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب می شود . از زمان های گذشته مردم جهان علاقه ی فراوانی به میوه ها داشتند . طبق نظر مورخان ، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوهی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است . سیب یکی از میوه هایی است که قبل از دیگر میوه ها شناخته شد . تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است . سیب نشانه ی عشق و باروری ، دوستی ، زیبایی ، خوشبختی ، تندرستی ، دانایی ، خوشی ، نیرومندی و … می باشد . سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است .
همه ی سیب ها مانند هم نیستند . اندازه ، رنگ ، بو و مزه ی متفاوت در گونههای مختلف ، تعیین کننده ی نوع مصرف آن ها است . مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازهی آن بستگی دارد ، نه نوع آن . انواع سیب پس از مرکبات (پرتقال ، نارنگی ، لیمو شیرین ، لیموترش و گریپ فروت) و موز ، عمده ترین میوه ی پرورشی در سطح دنیاست .
کلیات گیاه شناسی
درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را می شناسند . در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد ؛ در لاهیجان و رودسر آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند . سیب انواع مختلف دارد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت می باشد . سیب نوع ترش و شیرین دارد .
ترکیبات شیمیایی سیب
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند .
خواص سیب
- یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است . با استفاده از سیب می توان ناراحتی های شایعی مانند خشکی پوست ، ترک خوردگی پوست ، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه های آن ها را کاهش داد . لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2) ، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن ، منیزیم ، کلسیم و پتاسیم می باشد .
- یکی دیگر از خواص سیب این است فشارخون را منظم می کند . خوردن سیب و حتی بو کردن سیب ، باعث کاهش فشار خون می شود . بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب ، فشارخون بیماران را پایین می آورد .
- یکی دیگر از خواص سیب این است که برای دندان ها و لثه ها مفید است . اسیدهای موجود در سیب ، هنگام جویدن باکتری های دهان را از بین برده و دندان ها و لثه ها را تمیز می کنند . جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم . مطالعات نشان می دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان ها و لثه ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری های لثه را از شما دور سازد . حتی کسانی که در گذشته از بیماری های لثه رنج برده اند ، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامین C بهره مند شوند . مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان ها می گردد . مینای دندان را محکم تر می سازد و از جرم گرفتن دندان ها پیشگیری می کند . اسیدهای موجود در سیب ، اثر ضد التهاب و باکتری کش بر دندان ها و لثه دارند . پژوهش های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته ی یک عدد سیب ترش حدود ۹۰ درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می روند .
- جویدن سیب ، عضلات فک را قوی تر می سازد . آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن ، دهان شویه ای ساده و طبیعی محسوب می شود .
- از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می کند . یکی از بیماری هایی که به طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز می کند ، درد مفاصل و نقرس است . البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است . در موارد شدید ، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می شود . برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی ، لازم است . همچنین سیب میوه ای بسیار با ارزش است ؛ چرا که هم چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می شود . سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می گردد و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار ، به ویژه اسید فرمیک افزایش می یابد . از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه می شود .
- سیب مقوی مغز است . به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می دهند مفید می باشد . به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر ، اعصاب و مغز را تقویت می کند .
- یکی دیگر از خواص سیب این است که اثر آرام بخشی دارد ، دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد ، نوشیدنی آرام بخشی است . خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد . علاوه بر ویتامین های گروه B ، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثرآرام بخشی بر اعصاب دارد . همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می شود .
خواص سیب ترش
- سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد .
- اگر سیب ترش را بپزید ، درمان کننده اسهال خونی است .
-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود . رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است .
- مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است .
- سیب ترش برای آنهایی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهایی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند سیب در قدیم معالج بیماری نقرس و بیماریهای عصبی بوده است .
مشگل اینه که به بعضیا بیشتر از حدشون بها دادم