2014-08-23، 11:57
خوراک زبان با سس مخصوص-
مواد لازم :
* زبان گوساله : یک عدد
* ترخون تازه یا خشک : کمی
* نمک و ادویه و فلفل
* گوجه فرنگی
* سیر : چند حبه و پیاز یک عدد
* روغن
* سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه
* قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود … اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند )
مواد برای تهیه سس خوراک :
* آب زبان پخته شده
* سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
* خامه
طرز تهیه :
قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید .
بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر .
پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود.
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد )
حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید .
سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد .
سس سفید
مواد لازم :
* کره : ۵۰ گرم
* شیر : ۱ پیمانه
* آرد : ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود.
حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید .
فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید،
حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید.
می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند تا ریز و نازک و درون سس
بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند.
* زبان گوساله : یک عدد
* ترخون تازه یا خشک : کمی
* نمک و ادویه و فلفل
* گوجه فرنگی
* سیر : چند حبه و پیاز یک عدد
* روغن
* سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه
* قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود … اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند )
مواد برای تهیه سس خوراک :
* آب زبان پخته شده
* سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
* خامه
طرز تهیه :
قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید .
بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر .
پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود.
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد )
حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید .
سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد .
سس سفید
مواد لازم :
* کره : ۵۰ گرم
* شیر : ۱ پیمانه
* آرد : ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود.
حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید .
فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید،
حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید.
می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند تا ریز و نازک و درون سس
بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند.
پروردگارا ! از حمایت بیکرانت بی نهایت سپاسگزارم !!