2014-08-17، 03:14
لبنانی
کیبه نوعی
لبنانی
، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.
طرز تهیه کیبه یا کوفته لبنانی
انواع کوفته - طرز تهیه کیبه یا کوفته لبنانی
گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می کوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .
مواد لازم برای
آکا:
500 گرم ( دو بار چرخ شود)
گوشت گوسفند بی چربی
گوشت گوسفند بی چربی
2 لیوان
بلغور گندم پخته و آبکش شده
بلغور گندم پخته و آبکش شده
یک عدد
پیاز متوسط
پیاز متوسط
به میزان لازم
فلفل و نمک
فلفل و نمک
یک قاشق مرباخوری
ادویه مخلوط لبنان
ادویه مخلوط لبنان
مقداری
آب یخ یا یخ خرد شده
آب یخ یا یخ خرد شده
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛ سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را
زایید و با کمی آب یخ یا یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کن های برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد
کوفته
را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .
آن گاه دستمان را مرطوب می کنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک برمی داریم و کف دستمان پهن می کنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می کنیم. هم چنین می توانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را می ریزیم و پهن می کنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش می دهیم و کمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)
ادویه مخلوط لبنان:
فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.
فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای
آکابرای تهیه مایه وسط کیبه به روش سنتی :
3 قاشق غذاخوری روغن
یک دوم فنجان خلال بادام
2 عدد ( ریز خرد شود) پیاز متوسط
500 گرم گوشت چرخ شده
به اندازه کافی نمک و فلفل
یک دوم قاشق مرباخوری ادویه مخلوط لبنان
یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین
روغن را در ماهی تابه گرم می کنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار می گذاریم. سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای
آکابرای تهیه
مایه وسط کیبه نوع دوم:
یک دوم فنجان یا حدود 80 گرم بادام
400 گرم گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)
یک قاشق مرباخوری دارچین
یک فنجان جعفری خرد شده
بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط می کنیم