2013-12-08، 11:37
مواد اولیه :
جو دو و نيم پيمانه
نخود و لوبيا چيتي يك و نيم پيمانه
پياز متوسط سرخ شده دو عدد
سير دو حبه
سبزي آش يك كيلوگرم
زردچوبه يك قاشق چايخوري
نعنا داغ دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و روغن به ميزان لازم
كشك به ميزان لازم
طرز تهیه
حبوبات را جداگانه ميپزيم. جو را از شش ساعت قبل خيس ميكنيم. جو خيس خورده را در قابلمه ريخته، همراه آب و سير روي حرارت قرار ميدهيم تا جوها كاملا بپزند. پس از پخته شدن جو، سبزي آش خرد كرده را ميافزاييم، وقتي نيمپز شد حبوبات، پياز و نعنا داغ، زردچوبه، نمك و فلفل را ميافزاييم و ميگذاريم تا آش جا بيفتد. در صورت دلخواه ميتوانيم كشك را به آش اضافه كرده و آن را با آش مخلوط كنيم، يا پس از سرو آش، كشك را به همراه نعنا داغ روي آش بريزيم.
نكــته:
حدود سه ساعت طول ميكشد تا آش جا بيفتد.
زماني كه جو را روي حرارت قرار ميدهيد تا موقع پخته شدن اصلا هم نزنيد، چون هم زدن باعث ميشود كه جو ته بگيرد.ميتوانيد در صورت دلخواه به اين آش گوشت اضافه كرده و آن را با آب گوشت بپزيد.
آش كشـک سيـرابی
مواد لازم براي شش نفر
سيرابي: يك دست
برنج: نصف پيمانه
پياز كوچك: يك عدد
سير: دو حبه
كشك سفت: سه قـاشق سوپخوري
نمك: يك قاشق چايخوري
كاكوتي: يك قاشق چايخوري
كره: يك قاشق سوپخوري
طرز تهیه
سيرابي را پس از تميز كردن و شستن به صورت مربعهاي 7×7 سانتيمتر خرد ميكنيم. سيرابيها را به همراه سير و پياز خلالي خرد شده در زودپز ريخته، در آن را بسته و يك ساعت روي حرارت قرار ميدهيم تا بپزد.
برنج را كه از يك ساعت قبل بدون نمك خيس كردهايم، به سيرابيهاي پخته شده اضافه كرده و نمك ميزنيم. دوباره در زودپز را به مدت نيم ساعت ميبنديم تا برنجها كاملا پخته شوند. پس از آن كه برنجها وا رفتند، كشك را اضافه كرده و ميگذاريم تا آش يك جوش بزند. آش آماده شده را در ظرف موردنظر ريخته و روي آن كاكوتي داغ شده با كره را ميريزيم.
نکته
اين آش به دليل داشتن كشك يك منبع غني از كلسيم بوده كه براي استخوان مفيد است.
جو دو و نيم پيمانه
نخود و لوبيا چيتي يك و نيم پيمانه
پياز متوسط سرخ شده دو عدد
سير دو حبه
سبزي آش يك كيلوگرم
زردچوبه يك قاشق چايخوري
نعنا داغ دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و روغن به ميزان لازم
كشك به ميزان لازم
طرز تهیه
حبوبات را جداگانه ميپزيم. جو را از شش ساعت قبل خيس ميكنيم. جو خيس خورده را در قابلمه ريخته، همراه آب و سير روي حرارت قرار ميدهيم تا جوها كاملا بپزند. پس از پخته شدن جو، سبزي آش خرد كرده را ميافزاييم، وقتي نيمپز شد حبوبات، پياز و نعنا داغ، زردچوبه، نمك و فلفل را ميافزاييم و ميگذاريم تا آش جا بيفتد. در صورت دلخواه ميتوانيم كشك را به آش اضافه كرده و آن را با آش مخلوط كنيم، يا پس از سرو آش، كشك را به همراه نعنا داغ روي آش بريزيم.
نكــته:
حدود سه ساعت طول ميكشد تا آش جا بيفتد.
زماني كه جو را روي حرارت قرار ميدهيد تا موقع پخته شدن اصلا هم نزنيد، چون هم زدن باعث ميشود كه جو ته بگيرد.ميتوانيد در صورت دلخواه به اين آش گوشت اضافه كرده و آن را با آب گوشت بپزيد.
آش كشـک سيـرابی
مواد لازم براي شش نفر
سيرابي: يك دست
برنج: نصف پيمانه
پياز كوچك: يك عدد
سير: دو حبه
كشك سفت: سه قـاشق سوپخوري
نمك: يك قاشق چايخوري
كاكوتي: يك قاشق چايخوري
كره: يك قاشق سوپخوري
طرز تهیه
سيرابي را پس از تميز كردن و شستن به صورت مربعهاي 7×7 سانتيمتر خرد ميكنيم. سيرابيها را به همراه سير و پياز خلالي خرد شده در زودپز ريخته، در آن را بسته و يك ساعت روي حرارت قرار ميدهيم تا بپزد.
برنج را كه از يك ساعت قبل بدون نمك خيس كردهايم، به سيرابيهاي پخته شده اضافه كرده و نمك ميزنيم. دوباره در زودپز را به مدت نيم ساعت ميبنديم تا برنجها كاملا پخته شوند. پس از آن كه برنجها وا رفتند، كشك را اضافه كرده و ميگذاريم تا آش يك جوش بزند. آش آماده شده را در ظرف موردنظر ريخته و روي آن كاكوتي داغ شده با كره را ميريزيم.
نکته
اين آش به دليل داشتن كشك يك منبع غني از كلسيم بوده كه براي استخوان مفيد است.