2014-08-23، 11:47
ترشی جنوبی
مواد لازم برای 6 کیلو ترشی:
هویج =1 کیلو
بادمجان قلمی=1 کیلو
فلفل سبز تند=نیم کیلو(اگر خیلی تند نمی خواهید شود،فلفل آن را کمتر بریزید)
سیر=نیم کیلو
تمر هندی=2 بسته
موسیر خشک=250 گرم
گشنیز 10= گرم
سیاه دانه =100 گرم
سرکه انگور=6 لیتر
نمک و ادویه ترشی=به مقدار لازم
گل کلم = عدد بزرگ
طرز تهیه:
موسیر را از 6 ساعت قبل در آب خیس میکنیم و بعد میشوریمش تا سنگ ریزه های آن برود و بعد با یک پارچه تمیز خوب خشکشان میکنیم.
هر کدام را جداگانه با سرکه میجوشانیم (بادمجان،هویج،فلفل،گل کلم)
هویج را پوست میگیریم و حلقه حلقه میکنیم و تقریبا 1 ساعت با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.
میتوانید هویج را از قابلمه خارج کنید و در همان سرکه بقیه چیزها را هم بجوشانید.
بادمجان را شسته و خشک میکنیم و با پوست حلقه حلقه کرده و با سرکه به مدت 10 دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود،اگر هم از این بادمجانهایی کوچولو که داخل عکــس هست داشتید،از وسط دو برش بزنید و داخل قابلمه بگذارید و با سرکه بجوشانید.
گل کلم را شسته و میگذاریم کاملا آب آن برود (اصلا نباید خیس باشد،چون اگر خیس باشد ترشی کپک میزند)و بعد آن را قطعات کوچک میکنیم و مدت 5 دقیقه با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.
فلفلها را شسته و کاملا خشک میکنیم و حلقه حلقه میکنیم و با سرکه به مدت 5 دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.
موسیر را دیگه احتیاجی نیست بجوشانید ولی سرهای آن را که سیاه و سفت است،با چاقو جدا کنید.
سیاه دانه را در الک ریخته و ریگ شور میکنیم و آن را شسته و کاملا خشک میکنیم.
گشنیز را هم شسته و کاملا خشک میکنیم،سیر را هم پوست میگیریم و با سیاه دانه و گشنیز در مخلوط کن ریخته و مخلوط میکنیم تا کاملا ریز شوند اگر هم دوست دارید ترشی شما خیلی تند شود مقداری فلفل قرمز خشک را در مخلوط کن ریخته تا ریز شود و بعد به ترشیتان اضافه کنید.
تمر هندی را هم در سرکه خیس کنید و هسته های آن را بریزید و شیره آن را نگه دارید.
شیشه مناسب را برداشته و به ترتیب کمی،1.موسیر،2.هویج،3.گل کلم،4.بادمجان،5.فلفل سبز تند6. ادویه ترشی،گشنیز،سیاه دانه و فلفل قرمز تند را با هم مخلوط میکنیم و روی ترشی میریزیم و دوباره از اول...و در آخر نمک آن را میچشیم و اگر نمک آن کم بود،مقداری نمک به ترشی اضافه مکنیم و شیره تمر هندی را با سرکه ای که گذاشته بویم خنک شوند مخلوط (تا تمر هندی غلظتش را از دست بدهد و راحت پایین برود)میکنیم و روی ترشی میریزیم و اگر سرکه ها تا روی ترشی نیامدند و کم بود،دوباره مقداری سرکه به آن اضافه میکنیم،در آخر در آن را خوب میبندیم.ترشی شما آماده است میتوانید فرداش نوش جان کنید.
نکته ها:
سرکه باید همیشه کاملا تا روی ترشی بیاید یعنی کاملا روی ترشی را بگیرد.ترشی را در مکان خشک و خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید.هیچ وقت قاشق چرب و کثیف و خیس را داخل ترشی نزنید.همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشند و رطوبتی نداشته باشند چون اگر خیس باشند باعث کپک زدن ترشی میشود.
پروردگارا ! از حمایت بیکرانت بی نهایت سپاسگزارم !!