2013-12-08، 11:51
كوكو لوبيا سـبز با هـويج
مواد لازم براي چهار نفر
لوبيا سبز: 350 گرم
هويج: يك عدد
پياز: يك عدد
تخممرغ: چهار الي پنج عدد
آرد گندم: يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم
زردچوبه و زعفران از هر كدام: يك قاشق مرباخوري
روغن حيواني: دو قاشق غذاخوري
طرز تهيه
لوبيا سبز را به طول دو الي سه سانتیمتر برش داده و در ديگي ريخته تا بپزد. (در ظرف را نميبنديم تا لوبيا خوشرنگ بماند). در آخر به لوبيا نمك اضافه نموده و اجازه ميدهيم تا آب لوبيا كاملا تهنشين شود. هويج را به صورت خلالهاي باريك درآورده و پياز را نگيني خرد نموده و با هویج و لوبیا مخلوط ميكنيم. به مخلوط مواد آرد، نمك، زردچوبه، زعفران و فلفل را اضافه نموده و كاملا مخلوط ميكنيم. تخممرغها را افزوده و مواد را هم ميزنيم. در ماهيتابه روغن ريخته، كوكو را سرخ نموده و با نان و ترشي سرو ميكنيم.
نکته
در طبخ كوكو بايد دقت داشته باشيد كه در ماهيتابه را ببنديد، به اين طريق هم كوكو پف لازم را پيدا ميكند و هم مغز پخت ميشود.
از حرارت كم براي پخت کوکو استفاده كنيد.
کوکو آجیلی
مواد اولیه :
سينه مرغ نگيني خرد شده 300 گرم
روغن مايع نصف پيمانه
پياز داغ دو قاشق غذاخوري
گوشت چرخكرده 300 گرم
گردو خرد شده يك پيمانه
آرد دو قاشق سوپخوري
تخممرغ شش عدد
فلفل دلمهاي نگيني خرد شده نصف پيمانه
زعفران دم كرده دو قاشق سوپخوري
سيبزميني نگيني سرخ شده يك پيمانه
خلال بادام و پسته از هر كدام نصف پيمانه
ماست نصف پيمانه
نمك، فلفل سياه به ميزان لازم
دارچين و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهیه
سينه مرغ را با دو قاشق سوپخوري روغن مايع، نمك و فلفل مزهدار كرده و به مدت دو ساعت در يخچال قرار ميدهيم. در ظرف مناسبي سه قاشق غذاخوري روغن ريخته و سينههاي مرغ را در آن تفت ميدهيم. گوشت چرخكرده، پياز داغ، نمك، فلفل و زردچوبه را نيز به مرغ افزوده و تفت ميدهيم تا آب گوشت كشيده شده و سرخ شود. سپس فلفل دلمهاي، محلول زعفران و دارچين را به مواد افزوده و از روي حرارت بر ميداريم. سيبزميني سرخ شده و نيمي از گردو را نيز به مواد گوشتي ميافزاييم. فر را با دماي 180 درجه سانتيگراد گرم ميكنيم. تابه تفلوني به قطر 23 سانتيمتر را چرب مينماييم. در ظرف ديگري ماست، آرد، نمك و پنج عدد تخممرغ را مخلوط نموده و خوب هم ميزنيم تا يكدست شود. اين سس را با مواد گوشتي مخلوط نموده، در تابه چرب شده ريخته و روي آن را صاف ميكنيم. كوكو را 15 دقيقه در فر گرم شده گذاشته، سپس از داخل فر بيرون ميآوريم. يك عدد تخممرغ را با نمك، فلفل و كمي محلول زعفران كاملا هم زده، با خلال پسته و بادام مخلوط نموده و روي سطح كوكو پخش ميكنيم و دوباره تابه را به مدت 20 دقيقه دیگر در فر ميگذاريم تا روي آن طلايي شود.
کوکو سبزی جات هفت رنگ
مواد اولیه :
سيبزميني بزرگ دو عدد
سبزي كوكو خرد شده 250 گرم
بادنجان دو عدد
كدو خورشي سه عدد
لوبيا سبز بخارپز 250 گرم
نخودفرنگي بخارپز 200 گرم
هويج بخارپز پنج عدد
روغن مايع 3/1پيمانه
تخممرغ 14 عدد
پياز متوسط هفت عدد
گردو خرد شده دو قاشق سوپخوري
زرشك دو قاشق سوپخوري
قارچ 150 گرم
فلفل دلمهاي يك عدد
نمك، فلفل به ميزان لازم
زردچوبه و پودر سیر به ميزان لازم
طرز تهیه
شش عدد از پيازها را خلال كرده، تفت ميدهيم و كنار ميگذاريم. سيبزميني را پس از پوست گرفتن، رنده كرده و يك عدد پياز خام را نيز رنده و با دو عدد تخممرغ و كمي نمك، فلفل و زردچوبه هم ميزنيم و كنار ميگذاريم. سبزي را نيز با دو عدد تخممرغ و در صورت تمايل قاشق چايخوري پودر سير و دو قاشق سوپخوري زرشك، نمك و فلفل هم ميزنيم و كنار ميگذاريم. مابقي سبزيجات را بجز قارچ و فلفل دلمهاي خرد كرده كمي تفت ميدهيم، جداگانه به هر كدام دو عدد تخممرغ و دو قاشق سوپخوري پياز داغ، نمك و فلفل اضافه ميكنيم. به بادنجان گردوي خرد شده افزوده و هر كدام از سبزیجات تفت داده را كنار ميگذاريم. قارچ و فلفل دلمهاي را نيز تفت ميدهيم. تابه را روي اجاق با حرارت ملايم قرار ميدهيم و روغن مايع ميريزيم. به ترتيب ابتدا مواد، سيبزميني را داخل تابه ريخته، در تابه را گذاشته تا روي مواد كمي خودش را بگيرد، سپس به ترتيب رنگ و سليقه سبزيجات را لايه لايه ميريزيم. سعي ميكنيم هويج در طبقه وسط قرار بگيرد و روي هويج قارچ و فلفل دلمهاي ريخته و لايههاي بعدي سبزيجات را نيز با دقت و حوصله ميريزيم. دقت داشته باشيد كه حرارت بايد كاملا ملايم باشد تا لايه زيرين نسوزد. لايه آخر سبزي كوكو را ريخته و سپس داخل فري كه از قبل با حرارت 175 درجه سانتيگراد گرم كردهايم به مدت 15 دقيقه قرار ميدهيم.