2014-08-17، 03:22
بریانی سبزیجاتناسم بریانی که میاد شاید یاد مرغ بریون بیافتیم یا حتی یاد بریونی که غذای شهر اصفهانه. ولی در سطح بین المللی بریانی در حقیقت یه غذای هندیه که با برنج و ادویه فراوان و همین طور گوشت؛ مرغ, ماهی یا سبزیجات تفت داده شده درست میشه و نام بریانی هم که از ریشه فارسی اون یعنی بریان کردن و سرخ کردن گرفته شده, به همین دلیل هست. در بین بریانی ها, بریانی سبزیجات یکی از محبوترین غذاهای منه! اولا چون خیلی معطر و خوشمزه ست و بعد هم به خاطر حجم بالای سبزیجات و مقدار استفاده برنج کمتر میشه و به همین خاطر خیلی مناسب مواقعیه که دوست داریم پلوی کمتری در برنامه غذایی مون داشته باشیم.مواد لازم*:برای پلو:برنج باسماتی ...................................... یک و نیم پیمانهچوب دارچین....................................................دو عددهل............................................................... چند دانهبرگ بو....................................................... یکی, دو عددزرد چوبه.................................................. به مقدار لازم سبزیجات **:گل کلم درشت خورد شده.................................................. یک و نیم لیوانلوبیا سبز درشت خورد شده........................................................ یک لیوانهویج درشت خورد شده..............................................................یک لیوانفلفل دلمه ای رنگی درشت خورد شده..........................................یک عددنخود فرنگی............................................................................... یک لیوانپیاز خورد شده..............................................................................یک عددسیر خورد شده...........................................................................4-3 حبهزنجفیل تازه رنده شده................................................. دو فاشق غذا خوریادویه جات***:زردچوبه................................................................. یک قاشق چای خوریپودر کاری................................................................. دو قاشق چای خوریزیره........................................................................ یک قاشق چای خوریپودر تخم گشنیز................................................... ...یک قاشق چای خوریگرام ماسالا............................................................. یک قاشق چای خوریفلفل قرمز(در صورت تمایل)..................................... یک قاشق چای خوریپودر میخک............................................................... یک قاشق چای خوریما بقی مواد:ماست................................................................یک سوم الی نصف لیوانآب گوجه فرنگی............................................................... یک سوم لیوانپنیر (مثل پنیر فتا)............................................................. حدودا 50 گرمکشمش.................................................................یک قاشق غذا خوریبادام هندی............................................................. یک قاشق غذا خوریزعفران............................................................................. به مقدار لازمنمک و روغن ****........................................................... به مقدار لازم طرز تهیه:اول از همه برنج رو از قبل خیس می کنیم و بعد از این که مقداری آب رو جوش آوردیم , ابتدا داخش کمی نمک و کمی زرد چوبه می زنیم و بعد برگ بو, چوب دارچین, و دانه های هل را داخلش می ریزیم . بعد برنج رو اضافه می کنیم. بعد از چند دقیقه, برنج رو کمی دون آبکش می کنیم و چوب دارچین, برگ بو و داهنه های هل رو هم از داخلش در میاریم و برنج رو کنار میذاریم.حالا می ریم سراغ سبزیجات. اول کمی روغن رو داغ می کنیم و بعد پیاز رو داخلش می ریزیم و کمی تفت میدیم. بعد از چند دقیقه , سیر رو اضافه می کنیم و باز کمی تفت میدیم و بعد زنجفیل رو می ریزیم و کمی تفت میدیم. حالا یه کنار تابه و داخل روغن ادویه جات رو کم کم می ریزیم و تفت میدیم تا عطرشون بلند شه و بعد از این که ادویه هامون تفت خورد کم کم با ما بقی مواد داخل تابه مخلوطشون می کنیم.حالا نوبت سبزیجات هست. از سفت ترین شروع می کنیم که هویج هست و کمی تفت می دیم و باز سبزی بعدی رو اضافه می کنیم تا به نرم ترین که نخود فرنگی هست برسیم.حالا ماست رو کمی با قاشق می زنیم تا خوب یک دست بشه و بعد به سبزیجات اضافه می کنیم و پنیر رو هم می ریزیم. در ظرف رو میذاریم تا یه چند دقیقه ای سبزیجات با ماست بپزند. اضافه کردن پنیر علاوه بر کمک به پخت سبزیجات, اون ها رو مزه دار هم می کنه. بعد از چند دقیقه به سبزیجات مون سر می زنیم. هم می زنیم و آب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و باز در ظرف رو میذاریم تا سبزیجات بپزن.بعد از چند دقیقه دوباره سر می زنیم. اگر سبزیجات پخته بودن در ظرف رو بر میداریم و اجازه می دیم که آب اضافی شون کشیده شه در حینی که مواظبیم زیادی نپزن و نرم نشن. . بعد زیرش رو خاموش می کنیم.حالا ظرف مناسبی رو بر میداریم و یه لایه برنج می ریزم و یه لایه سبزیجات تا مواد مون تموم شه. هر لایه هم روی برنج زعفران دم کرده می دیم تا برنج حسابی خوش رنگ بشه. و بعد روی حرارت ملایم بریانی رو دم می کنیم . صبر می کنیم تا خوب دم بکشه و غذای خوشمزه مون آماده شه.تو این فاصله کشمش و بادام زمینی رو یکمی تفت میدیم تا براق شن و بعد از دم کشیدن بریانی, موقع سرو روی اون بادام زمینی و کشمش می ریزیم و با چند برگ گشنیز تزیین می کنیم!نوش جان!!!!!_________________________________________________________* من این غذا رو با موادی که در اختیار دارم درست می کنم ولی خود هندی ها مواد خاص تری دارن. مثلا از برگ کاری به جای پودر کاری استفاده می کنن.** می تونین از هر سبزیجاتی که تو خونه دارین و بنا به سلیقه تون در این غذا استفاده کنین. نکته مهم اینه که این در این غذا از سبزیجات با برش درشت استفاده میشه. *** شاید خیلی از ادویه جات در دسترس خیلی ها نباشه. در این صورت می تونین فقط از ادویه جات اصلی مثل پودر کاری, زیره و فلفل استفاده کنین. نتیجه اش خیلی از این دور نیست.**** هندی ها خودشون غذاهاشون رو با یه روغن معطر که تو ایرانیه چیزی مشابه روغن حیوانی یا روغن خوب هست درست می کنن. اگه دوست داشتین می تونین موقع دم کردم برنج روی اون روغن حیوانی یا کره بدین.