2022-06-25، 12:38
(2014-03-10، 08:25 )sadaf' نوشته است: کشک بادنجان
معمولاً کشک بادنجان به صورت سرخ و کوبیده شده تهیه میشود؛ اما ما در این شماره از ماهنامه، طرز تهیه کشک بادنجان را با بادنجان کبابی شده به شما عزیزان آموزش میدهیم که این غذا به دلیل نداشتن روغن، غذایی کاملاً رژیمی میباشد. به شما پیشنهاد میکنیم تا این کشک بادنجان کبابی را تهیه کرده و مزه متفاوت آن را تجربه کنید.
زمان آماده سازی: ۳۵ دقیقه | زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):
بادنجان (قلمی و متوسط) — ۱۰ تا ۱۲ عدد (۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ گرم)
زردچوبه — یک دوم قاشق چایخوری (۱/۵ گرم)
نمک — به مقدار لازم
کشک — ۲۵۰ گرم
نعناعداغ — ۳تا ۴ قاشق سوپخوری
پیازداغ — ۱ پیمانه
مغز گردو (چرخ شده) — ۲۰۰ گرم
سیرِداغ — ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه:
بادنجانها راشسته و خشک کنید، با چاقویی تیز، اطراف کلاهک بادنجانها را ببُرید، سپس آن را روی شعلهگاز یا کبابپز کباب کنید، بادنجانهای کبابی را در ظرف آب سردی قرار دهید، سپس از آب در آورده و پوست سوخته بادنجان ها را جدا کنید، و در آبکش ریخته و اجازه دهید آب آنها برود. کلاهک بادنجانها را جداکرده و آنها را به صورت ریز خرد کنید؛
در قابلمهای منلسب،یک پیمانه آب، زردچوبه و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده، بادنجانها را در آن بریزید و حرارت را زیاد کنید. زمانیکه جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را به حداقل برسانید و پخت را تا زمانیکه بادنجانها کاملاً پخته و بدون آب شده باشند ادامه دهید؛
با گوشتکوبی بادنجانها را له کنید، سپس مقداری کشک، نعناعداغ، سیر داغ، پیازداغ و گردو به آن اضافه کرده و با گوشتکوب کمی دیگر بزنید تا مخلوط کاملاً له شود؛
سپس کشک بادنجان را در ظرف مورد نظر بریزید روی آن را با کشک، نعناعداغ، پیازداغ، مغز گردو و سیرداغ تزیین کرده و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.
نکته:
توجه داشته باشید که پیش از استفاده از کشک، حتماً آن را بجوشانید.
دقت کنیدکه بادنجان تخمهای زیادی نداشته باشد و تلخ نباشد، برای تهیه این نوع کشک بادنجان از بادنجانهای سنگین، براق و تیره با اندازهای متوسط استفاده کنید.
پیشنهاد:
از مخلوط بادنجان کبابی به همراه بادنجان سرخ شده نیز میتوانید کشک بادنجان تهیه کنید.
فکر بکر:
برای کبابی کردن بادنجانها، علاوه بر استفاده از یک شعله پخش کن روی گاز، میتوانید از شعله ملایم گاز نیز استفاده کنید که بدین ترتیب بادنجانها کاملاً تنوری و پخته شوند.
خرابکاری:
نعناع داغ را باید با سرعت و در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهید؛ چرا که اگر نعناع داغ، زیاد بماند، میسوزد و غذا را نیز تلخ میکند، هچنین سیر را هم زیاد تفت ندهید، زیرا به سرعت میسوزد.
هرچی سیرداغ این غذا بیشتر خوشمزه تر. من که همیشه از کنسرو سیر سرخ شده استفاده میکنم که دردسری هم نداره.